HATAY 2011 YILINDA BİN 332 PROJE ÜRETTİ

2012 Yılı Sosyal Destek Programı (SODES) Bilgilendirme Toplantısı, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’in başkanlığında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Lekesiz, 2011 yılında Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye’yi kapsayan TR63 bölgesinden yapılan toplam 2 bin 250 proje başvurusunun bin 332’sinin Hatay’dan yapıldığını söyledi.
Hatay’dan yapılan başvuru sayısının, Kahramanmaraş’ın 2.5, Osmaniye’nin ise 3.5 katından fazla olduğunu ifade eden Lekesiz, ‘Dezavantajlı kesimlerin ihtiyaçlarını tespit ederek çözüme yönelik projeler geliştiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum’ dedi.
HATAY 2011 YILINDA BİN 332 PROJE ÜRETTİ
Geçtiğimiz yıl Hatay’dan SODES programına yapılan yoğun başvurular sonucunda, bölgemiz için ayrılan 7,7 milyon liralık kaynağın 3 milyon lirasının Hatay için kullanıldığını, bu miktar ile 52 projenin desteklendiğini, projelerin 11 tanesinin sivil toplum kuruluşlarımız tarafından sunulmuş projeler olduğunu vurgulayan Lekesiz, ‘Bu projelerin uygulanması ile; 835 kişi kültür, sanat ve spor kurslarından faydalanacak, 825 çocuğumuzun etüt merkezlerinde veya dershanelerde eğitim alacak, 410 kişi meslek edinecek, 120 kişi ise istihdam edilecek. Gerçekleştirilecek seminer, kültür-sanat etkinlikleri ile yaklaşık 18 bin kişiye ulaşılmış olacak’ dedi.
SODES Programı kapsamında desteklenen projelerle, İl Stratejik Planı’nda, Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’nda ve Lojistik Sektörü Mastır Planı’nda bulunan ortak hedefleri gerçekleştirmek yönünde de ilerleme sağlamış olacağını ifade eden Lekesiz, ‘Örneğin; Altınözü ilçemizdeki ‘Haydi Kızlar Üniversiteye’ projesi ile ilimizin ÖSYS başarısının artırılmasına katkı sağlanıyor, Şenköy ve Ovakent’teki projeler ile, kırsal alanda yaşayan kadınlarımıza gelir getirici mesleki beceriler kazandırılıyor. Dörtyol’daki ‘Özrümüzle Değil Özümüzle Oynuyoruz’ projesi ile engelli gençlerin de lisanslı sporcular olarak yetişmesi teşvik ediliyor. İskenderun’da ‘Lojistik Personeli Yetiştirme Kursu’ ile İskenderun Limanı’nın ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücü yetiştiriliyor. Kırıkhan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yürütülen ‘Spora Kavuşuyorum’ projesi ile okulda eğitim gören 651 öğrencinin sağlıklı bir biçimde spor yapabilmesine yönelik tesisler okulumuza kazandırılıyor. Kumlu’da liseye giriş başarısını artırmak amacıyla ‘Ben de Eğitim İstiyorum’ projesi yürütülüyor. Reyhanlı’da ‘Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur’ projesi ile, sosyal refahımızın artırılmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürütülüyor. Samandağ’da ‘Yoksulluk Kader Değil’ projesi ile, babaları yurt dışında çalışan ihtiyaç sahibi çocukların dershaneye devam edebilmeleri sağlanıyor.’diye konuştu. Geçtiğimiz yıl ilimizde 750 kişiye ücretsiz olarak ‘Proje Hazırlama Eğitimi’ verildiğini hatırlatan Lekesiz, bu yıl da eğitimlerin devam ettiğini söyledi. SODES programına ilimizin de dahil edilmesinin önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Lekesiz konuşmasına şöyle devam etti: ‘Bu fırsattan en iyi ve etkin şekilde yararlanabilmemiz gerekmektedir. Projeler hazırlanırken; Kalkınma Planı, Hatay il Stratejik Planı, İşgücü Piyasası İhtiyaç Analizi Raporu, Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı ve Lojistik Master Planı çalışmaları yol gösterici olacaktır. Bu planlardaki ihtiyaçlarla uyumlu projeler, öncelikli olarak desteklenecektir. Proje geliştiren herkesten beklentimiz, mevcut plan ve analizlerle uyumlu, SODES Programının amaçlarına uygun, kaynakları verimli bir şekilde kullanan ve hedef kitleleri üzerinde azami etkiyi oluşturan projeleri hazırlayarak DOĞAKA’ya sunmalarıdır.’
Bilgilendirme toplantısında DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti, 2012 SODES Programının tanıtımını yaparken, DOĞAKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Abdullah Kılıçoğlu da, 2011 Yılı SODES Programında Hatay’ın başarılı projelerini tanıttı. Toplantı, katılımcıların soruları, önerileri ve taleplerinin dinlenmesi ile devam etti.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kurum Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.