Vali çocuklarla öğle yemeği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz ve eşi hanımefendi Sayın Zehra Lekesiz, çocuklarla öğle yemeği yedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek eşliğinde, Antakya Şehir Kulübü’nde gerçekleşen yemekte, merkez ilçe başta olmak üzere Altınözü, Belen, Dörtyol, Erzin, Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı, Samandağ, Yayladağı ve İskenderun’dan toplam 23 öğrenci Vali Lekesiz ile birlikte yemek yedi ve sohbet etti.
Vali çocuklarla öğle yemeği
23 Nisan pastasını da çocuklarla birlikte kesen Lekesiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da, başta merkez ilçe olmak üzere tüm ilçelerden, derslerinde daha başarılı olan, özellikle kırsalda yaşayan, merkezi daha önce hiç görmemiş olan öğrencileri bir gün öncesinden misafir ettiklerini, tarihi ve turistik yerleri gezdirdiklerini, 23 Nisan coşkusunun birlikte paylaştıklarını, bayram kutlamalarında şeref tribününde İl Valisi’nin misafiri olduklarını ve birlikte öğle yemeği yediklerini söyledi.
Çocukların, il merkezinde görmek istedikleri yerleri gördükten sonra keyifle ilçelerine ve köylerine döneceklerini ifade eden Lekesiz, ‘Bizi kırmayıp davetimizi kabul ettikleri ve onlarla bu havayı teneffüs etmemize vesile oldukları için teşekkür ederim’ dedi.
23 Nisan tarihinin önemine de değinen Lekesiz, ‘Mustafa Kemal Atatürk egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi olan milletin, kendini yönetmeye başladığı bu günü, çok sevdiği ve büyük önem verdiği, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir’ dedi.
Vali Lekesiz şunları söyledi:
Hatay Valisi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, başarıları ile bizleri gururlandıran, mutlu eden ve aydınlık Türkiye’nin geleceğine, kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inandığım siz sevgili gençlerle kutlamanın ve öğle yemeğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadım. Sizlerle yapılan sohbette dahi, Türkiye’nin değişen talepleri, dönüşen yüzü bütün çıplaklığı ile ortada. Hızla gelişmekte olan ülkemizin kendine güvenen, geleceğe umutla bakan ve emin adımlarla yürüyen, yüksek ahlak ve karakter sahibi, iyi yetiştirilmiş gençlerimize çok ihtiyacı var. Sizlerle geçindiğim zaman süresince edinmiş olduğum izlenim, ülkemizin aydınlık yarınlarına olan inancımı daha da pekiştirdi. Sizleri yetiştiren anne ve babalarınıza, öğretmenlerinize teşekkür ediyorum.’

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.