Katılımcı Stratejik Yerel Yönetişim Eğitim Programı

Perşembe günü başlayan program Cuma günü de sürecek
Katılımcı Stratejik Yerel Yönetişim Eğitim Programı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen Stratejik Yerel Yönetişim Projesi’nin, vatandaşların yerel yönetim süreçlerine katılımını sağlamaya yönelik ‘Vatandaş Katılımı’ konulu eğitimi İskenderun’da düzenleniyor.
Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ‘Vatandaş Katılımı’ konulu eğitim programına, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de katıldı.
19 Nisan ve 20 Nisan tarihleri olmak üzere iki gün süreli düzenlenen eğitim programına Sivil Toplum Katılım Kilit Uzmanı Anke J.Ruige, İletişim ve Eğitim Kilit Uzmanı Burçin Yeşiltepe, eğitim uzmanları Pavel Mıcka, Sezin Üskent, Eğitim ve Etkinlik Uzmanı Ceren Fidan katılıyor.
Eğitim programında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bir kenti ve ülkeyi toprağa benzeterek, “Dünyada en büyük sorunlardan biri de toprak erezyonlarıdır. Toprak erezyonunu korumanın en önemli yolu ağaçlandırmaktır. Ağaçlar toprağı tutar. Ağaçların toprağı tuttuğu gibi, bir ülkenin geriye doğru gitmesini önlemenin en iyi yolu da insanların o ülkeye sahip çıkmalarıdır” dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının bu tür toplantılara katılarak, yaşadığı kente ve o kentin yöneticilerine katkıda bulunmuş olacağını, ülkenin ve mahallenin sorununu en iyi yaşayanın bilebileceğini vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ancak halkla içiçe ve mahalle muhtarlarıyla yakın ilişkide olması nedeniyle yakından gördüğünü ifade etti.
Kıt olan kaynaklarla halkın öncelikli ihtiyacı olan işleri yapmanın birinci amaç olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çalışmalara en acilden başlandığını söyledi.
İskenderun’un suyunun içilemediğini ve şekebenin eski ve çürümüş olması nedeniyle suda yüzde 72 kayıp olduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, içmesuyu şebekesinin değişeceğini ifade etti.
Altyapı çalışmasının ameliyat gibi ağrılı olduğunu ama altyapısı olmayan kentin üstyapısının olmayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sivil toplum kuruluşlarının bu ameliyatın gerekliliğini halka anlatmasının önemine değindi.
Vahşi depolamayla biriken çöp sorununun çözüldüğünü, İskenderun’un havasının temizlendiğini ve sinek sorununun giderildiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çöp fabrikası yapımının sürdüğünü kaydetti.
Drenaj kanalının yetersizliği nedeniyle 2006 yılında İskenderun’da yaşanan sel afetini hatırlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Drenaj kanalları yapıyoruz. Son 30 yılın en sert yağışına rağmen su baskını ve birikme olmuyor. Genellikle altyapıda çalışıyoruz” dedi.
Sosyal ve kültürel faaliyetler yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadının sosyal hayatta olmayan toplumun geleceği karanlıktır. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri açtık. evleri açtık. Kurslar veriyoruz” diye konuştu.

Önceki İçerikMelekler görev başında!
Sonraki İçerikSen gelmez oldun!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.