“Feriz’in açıklamaları siyasi edep ve nezaketle bağdaşmıyor”

“Feriz’in açıklamaları siyasi edep ve nezaketle bağdaşmıyor”Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz’in 12 Eylül ile ilgili davaya müdahil olmalarını diline dolamasının siyasi edep ve nezaketle bağdaşmayan kalitesizlikte bir durum olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz’in 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarında MHP ile ilgili sözlerine dün İlçe Başkanı İbrahim Gül’den cevap geldi. 12 Eylül darbecilerinin göstermelik yargılanmasını fırsat bilerek sabıkalı oldukları Milliyetçilik konusunu istismar edecek açıklamaları basından öğrendiğini kaydeden MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi; “Ne yaparsa yapsınlar çelişkiden ve ölçüsüzlüğün sığlığından kurtulamayacak olan bu zihniyetin, partimizin 12 Eylül’le ilgili davaya müdahil olmasını geri adım veya eskiden söylenmiş sözlerin çiğnenmesi olarak göstermeye gücü yetmeyecektir.
Şayet Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde darbe kovuşturmasının sonuç alması ve dönemin tüm faillerinin cezai yaptırıma uğraması halinde, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm yetkilileri geçmişteki beyanlarından dolayı özür dilemeye hazırdır.
Ancak, bu mahkeme sürecinden herhangi bir sonuç çıkmaz ve darbeci anlayışın hak ettiği hukuki sonuç elde edilemezse; Başbakan Erdoğan ve AK Parti yetkilileri Türk milletinden açıkça af dileyecek ve bağışlanma talebinde bulunacak erdemi gösterebilecek midir? AK Parti İlçe Başkanı yaptığı basın açıklamasında Sayın Başbakanın idam edilen ülkücülere gözyaşı döktüğünü hatırlatmıştır. Peki Sayın Feriz’e buradan soruyorum; İşine gelince ülkücü şehitlerin kanından beslenmeye çalışarak timsah gözyaşları döken Başbakan ve AK Parti zihniyeti işine gelince bölücü hainler Ahmet Kaya, Musa Anter ve benzer hainler içinde aynı gözyaşını dökmekten de utanmadıklarını görmediniz mi? AK Parti İskenderun İlçe Başkanı aynı başbakanın talimatıyla Kandil’den gelen bölücü katillerin davul zurnayla karşılandığını, Türk bayrağı ve Atatürk resminin indirildiği mobil mahkemelerde nasıl berat ettirildiklerini unuttunuz mu?
AK Parti İlçe Başkanı açıklamasında peki kim Milliyetçi? diye sormaktadır. Kimin gerçek Milliyetçi, kimin Çin malı milliyetçi olduğunu Milletimiz çok iyi bilmektedir. Eğer sayın ilçe başkanı bunu test etmek istiyorsa sadece şu sorulara aklıselim cevaplar araması yetecektir. Eli kanlı terörist başına Sayın diyen bir Başbakan’ın partisinde ne kadar milliyetçi olunur? ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözünü söyleyemeyen bir genel başkanın partisinde Milliyetçilikten bahsedilir mi?”

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.