Onlar haklı gururumuz oldular

Onlar haklı gururumuz oldularHatay Vergi Dairesi tarafından 2011 yılında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile aynı dönemde en çok ihracat ve yatırım yapan, istihdam sağlayan firma ve mükelleflere plaketleri düzenlenen törenle verildi. Bölgemize sağladığı istihdam ve ülke ekonomisine büyük katkılarından dolayı Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. ve Tosyalı Demir-Çelik adına ikişer adet ödülleri Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tosyalı ile Ayhan Tosyalı aldı.
Otoman Otel’de düzenlenen ödül törenine Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Fatih Tosyalı ve Ayhan Tosyalı, kurum müdürleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

HATAY DEĞİŞİM VE GELİŞİM SÜRECİ İÇERİSİNDE
Geniş katılımla gerçekleştirilen “Hatay’ın Şampiyonları 2011” ödül töreninde ilk olarak konuşma kürsüsüne gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Dünya birçok ekonomik ve sosyal çalkantıyla boğuşurken, Türkiye yatırımlarını yapabilen, ekonomisini büyütebilen, işsizlik oranlarını azaltabilen dünya üzerindeki ender ülkelerden bir tanesi” dedi. Türkiye’nin gelişen ve değişen şartlarıyla beraber Hatay’ın da değişim ve gelişim süreci içerisinde olduğunu ifade eden Bakan Ergin, Türkiye’nin genel performansı üzerinde bir performans göstermesinden büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, bunun devam etmesi için ülkedeki ve kentteki yatırım ikliminin korunması gerektiğini belirtti. Ergin, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada önemli bir huzur ve istikrar adası olduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: “Dünya birçok ekonomik ve sosyal çalkantıyla boğuşurken, Türkiye bütün bunların dışında, yatırımlarını yapabilen, ekonomisini büyütebilen, işsizlik oranlarını azaltabilen dünya üzerindeki ender ülkelerden bir tanesi. Bu trendin devam edebilmesi için siyasi, ekonomik ve sosyal istikrarın korunması önemli. İstikrarı muhafaza edecek işlerin yanında durarak ve sosyal dokumuzu güçlendirecek adımlar atarak, yan yana yürümemiz gerekir. İş adamları ve yatırımcılar, şu anki yatırım iklimi ve güzel gelişmeler devam ederken, yeni projelerle şartlarını zorlamalı, yeni istihdam ve üretim alanları için kapasitelerini artırmalıdır. Bu süreçte karşılaşılacak herhangi bir zorlukta, firma, şirket, müteşebbis ayırt etmeden, işlerini rahatlatmak için herkes elinden gelen gayreti gösterecektir.” Son 10 yılın en düşük işsizlik oranlarının yakalandığına dikkati çeken Ergin, “Halen yüzde 9’larda seyreden bir işsizliğimiz var. Bunu daha aşağılara çekmek ve artan nüfusumuza yeni iş sahaları, üretim alanları oluşturmak zorundayız. Bunu yapabilmek için medyası, bürokrasisi, ihracatçısı, iş adamıyla herkese büyük görev düşüyor” diye konuştu.

İHRACATÇIYA VE İSTİHDAM SAĞLAYANA KOLAYLIK GÖSTERİLMELİDİR
Hatay’da yeni yatırım ve yatırımcıların devreye girebilmesi için bürokrasinin ve yöneticilerin zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olması gerektiğine değinen Ergin, ihracatçıya ve istihdam sağlayacak kişiye kolaylık gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de tarım, ticaret ve turizm sektörleri açısından önemli olan kentin, yatırımcılar için cazibe merkezi olduğuna işaret ederek, demir-çelik üretimi açısından çok önemli bir kapasiteye sahip olan Hatay’ın, her geçen gün daha da geliştiğini ve kentteki 11 firmanın Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer aldığını söyledi.
Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu da kentte geçen yıl 2 milyar 978 milyon 201 bin liralık vergi tahsilâtı yapıldığını anımsatarak, bu tahsilât ile Hatay’ın Türkiye’de 8. sırada yer bulduğunu ifade etti. Bir önceki yılla karşılaştırıldığında, 2011 yılının vergi tahsilâtının yüzde 68’lik artış gösterdiğini anlatan Dumlu, bunun Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Bölgemizde yatırımları, istihdamı ve ekonomiye katkılarıyla gurur kaynağımız olan Tosçelik Profil ve Sac Endüstrisi A.Ş. adına ödülü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı’ya Hatay Valisi Celalattin Lekesiz takdim ederken, Tosyalı Demir-Çelik adına ise, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı iki adet ödül, AK Parti Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk ve Hacı Bayram Türkoğlu tarafından verildi. Yine bölgemizin başarılı firmalarından Atakaş Ticaret ve Nakliyat, Nursan, Ekinciler Yazıcı, Egemen İnşaat’ta ‘Hatay’ın Şampiyonları 2011’ ödül töreninde ödül almaya hak kazandılar. Törenin ardından Dörtyol’a giden Adalet Bakanı Ergin, geçtiğimiz hafta Cudi Dağı’nda terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekât polisi Kadir Can’ın, Kışlalar Mahallesi 609. Sokak’ta yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.