18 Mart Şehitleri Anma Günü şehitlikte tören düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü şehitlikte tören düzenlendi18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü dolayısıyla ’18 Mart Şehitleri Anma Günü’ programı düzenlendi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü programı kapsamında, şehitlikte düzenlenen törene katılan Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş ve eşi Asiye Aktaş, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü programı, Belediye Kültür Sarayı’ndaki etkinliğin ardından, şehitlikteki tören ile sürdü.
Şehitlikteki törene, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, Belediye Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Atilla Kaya ve diğer protokol üyeleri katıldı.
Çelenk sunulması ve saygı duruşu ile devam eden programda, saygı atışında bulunuldu.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Şehit ve Gazi İşlemleri Subayı Piyade Albay Metin Çakmak, “Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür” dedi.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, şehitlik defterini imzaladığı programda, İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu şehitlerimiz için dua okudu.
Belediye Belediye Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş ve eşi Asiye Aktaş ile diğer protokol üyeleri, şehitlerin kabrine karanfil bıraktı ve şehit ailelerin acısını paylaştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.