Futbol Şenliği’nin fikstürü çekildi

Futbol Şenliği’nin fikstürü çekildiİskenderun Belediyesi geleneksel mahalleler arası futbol turnuvası başlıyor
İskenderun Belediyesi ve Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğince düzenlenen geleneksel Futbol Şenliği 19 Mart Pazartesi günü 18.00’de başlıyor.
28 mahallenin takımlarının katılacağı futbol turnuvasının fikstür çekimi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol İskenderun Temsilcisi Murat Ünal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Fikstür çekimiyle ilgili teknik bilgiler veren Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol İskenderun Temsilcisi Murat Ünal, turnuvanın yedi grup 28 takımdan oluştuğunu söyledi.
Teknik bilgilerin aktarılmasının ardından, takımlar adına fikstür çekimini temsilciler yaptı.

‘Turnuvayı geleneksel olarak sürdürmeyi düşünüyoruz’
Belediye Brifing Salonu’nda düzenlenen fikstür çekiminde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in gençlere ve eğitime çok önem verdiğini belirterek, “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz mahalleler arası futbol turnuvasını yaşatmayı düşünüyoruz” dedi.
Belediye olarak çeşitli dallarda spor etkinlikleri düzenlendiğini anımsatan Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, spor tesislerinin sayısının arttırıldığını, buz pateni ve tenis kortu ile diğer bölümlerden oluşan spor tesisinin de yakında açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.
Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik de yaptığı konuşmada, geçen yıl 11 takımın katılımıyla yapılan mahalleler arası futbol turnuvasının, bu yıl 28 mahalle takımının katılımıyla yapılacağını belirtti.
Resmi statüde yapılan turnuvada, ödüllerle ilgili bilgi veren Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, “Şampiyon takıma kupa ve madalya, ikinci olan takıma kupa ve madalya, üçüncüye kupa ve madalya, 4.ncüye madalya, centilmen takıma centilmenlik kupası, en iyi kaleciye eldiven, gol kralına Belediye Başkanımız Dr.Yusuf H.Civelek ödül olarak krampon verecek. Finale yükselen iki takıma İskenderun’un sahilinde tekne turu düzenlenecek” dedi.

Turnuva 19 Mart-1 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek
19 Mart 2012 Pazartesi günü saat 17.00’de İskenderun Belediyesi Spor Kompleksi’nde folklor gösterisi ile açılışı yapılacak olan mahalleler arası futbol turnuvasına katılan takımlara, malzeme dağıtımı yapılacak.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ‘Herkes İçin Futbol’ (HİF) kapsamında düzenlenen geleneksel İskenderun Mahallelerarası Futbol Turnuvası, 19 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan turnuvadaki maçları İl Hakem Kurulu tarafından atanan hakemler yönetecek.
Fikstürle ilgili ayrıntılar, İskenderun Belediyesi’nin web sayfasında yer almaktadır.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.