“Birlikte hareket edin, Değerlerinize sahip çıkın”

“Birlikte hareket edin, Değerlerinize sahip çıkın”Hatay Turizm İl Müdürü Aysun Çelenk, turizmin nasıl canlandırılacağı konusunda yol haritası çizdi
Bölgede turizmin nasıl canlandırılacağının masaya yatırıldığı İskenderun’da Hatay İl Turizm ve Kültür Müdürü Aysun Çelenk “Proje getirin, birlikte hareket edin, değerlerinize sahip çıkın” dedi. İskenderun’da Hatay İl Turizm ve Kültür Müdürü Aysun Çelenk başkanlığında Ontur Otel’de düzenlenen toplantıya otel işletmecileri, acente temsilcileri, turizm rehberleri katıldı.
İskenderun Turizm Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun dernek olarak bölgede turizmin canlandırılması için var güçleri ile çalıştıklarını belirterek “Amacımız ‘körfez turizm lobisini’ oluşturarak güçlü ve etkin olmak. Coğrafyasıyla, sosyal ve kültürel dokusuyla Türkiye’nin önemli ve ayrıcalıklı bir bölgesi olan İlimizin Körfez Yakası, Turizm alanında keşfedilmeyi bekleyen bir cevher konumundadır ve bu pastadan hak ettiği payı maalesef alamamaktadır” diye konuştu.
Bölgenin var olan değerleri konusunda çok ciddi farkındalıklar yaratarak harekete geçmek gerektiğine işaret eden Uygun, “Değerlerimize sahip çıkarak sektörü daha dinamik ve daha cazip hale getirmenin yollarını beraberce oluşturmalıyız. En önemli hedeflerimizden birisi de Erzin’den Arsuz’a, hatta Samandağ’a kadar uzanan körfezin altın gerdanlığını, ilimizin diğer zenginlikleriyle kucaklaştırmak; ortak paydaların kesiştiği güçlü bir platform zemininde buluşarak, sizlerle birlikte bölgenin tüm katmanlarını temsil edebilen güçlü ve etkin bir “Körfez Lobisi”ni oluşturmaktır” diye konuştu.
Hatay Turizm İl Müdürü Aysun Çelenk, sektör işletmecilerine uykudan uyanın, canlanın ve proje üretin önerisinde bulunarak “Sizler taşın altına elinizi koymazsanız bir başkasının yapacakları ile taşıma suyu ile değirmen çevirmek gibi olacak. Birlikte kenetlenip sorunları birlikte çözmemiz gerekiyor. Bizler valilik ve müdürlük olarak tanıtım anlamında üzerimize düşenin fazlasıyla yaptığımıza inanıyoruz. İskenderun-Antakya’sı yok hep birlikte turizmcilerin birlikte hareket ederek kenetlenmiş bir şekilde sorunları çözerek. Bu kenti nasıl tanıtırız? Bu kent turizm pastasından nasıl daha fazla pay almasını sağlarız? Çözümlenmesi anlamında birlikte bir şeyler yapmalıyız, üretmeliyiz. Bizler sizlerden proje bekliyoruz. Bizler hazırız. Belediyeniz, Odalarınız. Turizm işletmecileri olarak sizler harekete geçin. Müziklerin çaldığı bir sokak yapın, deniz müzesi yapın, turisti kente çekecek projeler üretin bizler varız.”
Konuşmaların ardından turizm işletmecileri ile birlikte karşılıklı soru cevap şeklinde toplantı devam etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.