CHP BAŞARISIZILIĞINI KABUL ETTİ

CHP BAŞARISIZILIĞINI KABUL ETTİCHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, nihayet Antakya’da bir basın toplantısı düzenledi.. Gerçi, her ne kadar İskenderun CHP’ye sözü getirirken, İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karara değinmemiş olsa bile, açıklama yapması önemli bir adım..
Doğru.. İskenderun ve Samandağ yönetimlerinin görevden alınmaması için elinden gelen tüm çabayı sarf etti, Nihat Matkap.
Ancak, CHP’nin daha sağlıklı sonuçlar alabilmesi için engeller ortadan kalkmış değil.. Nihat Karpuz, hukuki zaferin tadını çıkarıyor.. 30 gün içinde kongreye gitmeyen geçici yönetimin görevini yapmadığını iddia ediyor..
Öğrendim ki, kayyum ataması isteyecek..
Bu arada genel merkez, henüz kongre için de bir tarih vermiş değil..
Peki bu olumsuzlukların bedelini kim ödeyecek?
Nihat Matkap, “Ülkeyi yönetecek partimizin önündeki engellere 40 Matkap feda olsun” diyor. Peki, buna Nihat Matkap yürekten inanıyor mu?
Çünkü, şu değerlendirmesi CHP’nin başarısızlığını anlatmaya yetiyor..
Nedir o?:
– 1991 seçimlerinde Hatay’da 8 milletvekilinin 5’ini CHP aldı.
– 2002’de ise 10 vekilden sadece 3’ünü aldı.
– 2009 yerel seçimlerinde ise sadece İskenderun’u kazanabildiler.
Nihat Matkap daha ne desin?
Şu sözü CHP’nin durumunu anlatmaya yetiyor: “- 10 vekilden 3’üne ve sadece bir ilçeye razı olacaksak bir şey yapmaya gerek yok..”
Durum bundan ibaret!

BEĞENDİNİZ Mİ?
Geçtiğimiz günlerde, Hatay Valiliği ve Hatay Marka Kent Derneği çalışmalarının önemli bir parçası olan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın desteği ile Hatay İl logosunun belirlendiğini yazmıştım.
Hatta bu örnekle yola çıkarak;
‘İskenderun’un gücüne, özgüvenine ‘merkezi’ bütünlük katacak simgemiz nerede? Bizim yeni bir logoya ihtiyacımız yok mu? Değişime endeksli, ‘inovasyon’ ruhumuza hitap edecek, bir marka olduğumuzu gösteren sembollerimiz niye yok?’ diye sormuştum..
Sağolsun Sevgili Adnan Kireççi, ta Suudi Arabistan’dan kendi tasarımı olan bir logo çalışması göndermiş.. Çok beğendim..
Günbatımını, denizi, sanayiyi, martıları ve en önemlisi İskenderun Güvercini’ni tek karede toplamış.. Bir emek, bir gayret var..
Ben bu çalışmayı, ileride İskenderun logosu için bir fikir paylaşımı ya da taze bir başlangıç olarak görüyorum.. Bakarsınız yarın devamı gelir..
Yeter ki, üretken olalım!

İŞTE BUDUR!
İskenderun Belediyesi, Sosyal Tesis-Nikah Salonu yapılması amacıyla ihale yaptı nihayetinde.. Dokuz firma katıldı. İhale süreci tamamlandıktan sonra yer teslimi yapılacak. Ardından inşaata başlanacak..
Bu güzel bir haber.. Zira, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in önemsediği bir projeydi.. Durumu iyi olmayan gençlerin izdivacı için de gerekliydi..
Eski Kılçık Restoran’ın arazisine yapılacak Nikah Salonu, mükemmel bir konuma da sahip.. En başından deniz manzaralı..
Öğrendim ki, Nikah Salonu 6 ayda tamamlanacak..
Hadi hayırlısı.. Başkan Civelek’i kutluyorum!

TIBBEN DE MÜMKÜN DEĞİL!
Adam bıçaklanmış ya da trafik kazası sonucu hastaneye kaldırılmış..
Doktor çıkıp diyor ki:
– Valla bu kazanın sebebi ben değilim. Ya da falanca adamı ben bıçaklamadım. O yüzden yaralıyı tedavi/ medavi etmem.
Sizce tıbben böyle bir yaklaşım mümkün müdür?
O halde nasıl oluyor da, başında ‘doktor’ beyin bulunduğu bir belediye idaresi çıkıp, ‘Bu kazıyı biz yapmadık’ sözleriyle, sorumluluğun bir parçası olmaktan imtina ediyor?
O halde bırakalım yaralı ölsün!
Öyle mi?!

NUR İÇİNDE YATSIN!
İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı’nın saygıdeğer babası Avni Aktı’nın vefatını üzüntüyle öğrendim.
Nur içinde yatsın.. Allah Rahmet eylesin..
Aktı Paşa’nın acısını paylaşıyorum. Zordur ayrılmak, bilirim..
Aktı Paşa’ya, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim.

Yılmaz Akpınar
1974 doğumlu. Güney Medya'da müdür. İskenderun'un önde gelen gazetecilerinden.