17 Milyonluk Destek, 30 Milyonluk Yatırımı Harekete Geçirecek

17 Milyonluk Destek, 30 Milyonluk Yatırımı Harekete GeçirecekDoğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 70 projeye 17 milyon liralık destek verdi. Verilen bu destekle 30 milyon liralık bir yatırımın gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
DOĞAKA 33. Olağan Yönetim kurulu toplantısını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaptı. DOĞAKA Başkanı Osmaniye Valisi Celaleddin Cerrah, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi, Mali destek ve turizm alt yapısının geliştirilmesine yönelik 70 projeye destek sağladıklarını ve projelerin hayata geçirilmesiye birlikte 186 kişinin istihdam edileceğini söyledi. DOĞAKA Başkanı Cerrah, araştırma ve fizibilite çalışmalarına destek olmak amacıyla uygulanan “Doğrudan Faaliyet Desteği Programı” kapsamında da başarılı projelerin ilan edildiğini ve Hatay’dan 8, Kahramanmaraş’tan 6 ve Osmaniye’den de 6 projenin destek almaya hak kazandığını ifade etti.
Toplantıya Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Hatay Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu katıldı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.