“Zamanınızı iyi değerlendirin”

“Zamanınızı iyi değerlendirin”Körfez Sanayici İş Adamları (KİSİAD)’ın düzenlemiş olduğu ‘İşadamları Deneyimlerini Paylaşıyor’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, Türkiye’deki istikrarlı gidişatın ülkeyi daha ileri seviyelere götüreceğini söyledi. Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Armatör İhsan Kalkavan, İskenderun Körfez Sanayici İş Adamları (KİSİAD)’ın düzenlemiş olduğu İş Adamları Deneyimlerini Paylaşıyor’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. İskenderun Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Kültür Sarayı’nda düzenlenen konferansa KKTC kurucu merhum Rauf Denktaş’ın oğlu DP Genel Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Lİmak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çevre belde belediye başkanları, iş adamları, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Konferansta ilk olarak konuşma kürsüsüne gelen AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, hükümet olarak iş adamlarımızın önünü açmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını belirtti. İş adamlarının yaptıkları ihracat, ülke ekonomisine sağladıklarını katkı ve istihdamla gurur kaynağımız olduklarını belirten, Milletvekili Karasayar, onların sayesinde Türkiye’yi daha iyi yerlere getireceklerine inandığını belirtti. Milletvekili Karasayar, böylesi önemli konferansı düzenleyen KİSİAD’a teşekkür etti.
Daha sonra konuşan KİSİAD Başkanı Tamer Eker ise, İskenderun’un Ortadoğu ve Akdeniz’in önemli bir liman kenti haline geldiğini kaydetti. Eker konuşmasının devamında, “İskenderun’dan başlayıp Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar uzanan Körfez, Türkiye’nin önde gelen demir çelik, merkezi olmanın yanı sıra, tarım, turizm ve lojistik alanlarında yapılan yatırımlarla ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Buradan hareketle bölge insanımızın girişimcilik ruhu, ateşlenmeli, nihai ürün ve uluslar arası ticaret konusunda yatırım imkânları araştırılmalıdır. Komşum ne yapıyor diye bakmaktansa, bölgemize ne katabilirim? Diye düşünmek sanıyorum daha faydalı olacaktır. Unutmayalım ki; gururla izlediğimiz firmalar, markalar yola çıktığında bizlerden daha avantajlı değillerdi. Dünyadaki sınırlar bu kadar kolay aşılmıyordu. Sektörel bazdaki sorularına cevap verebilecek bu kadar sanayici hemşerisi ve Türkiye’nin her neresinde olursa olsun, yoğun tempoyla çalışan biz bilgi ve tecrübemizden faydalanmak istiyoruz dediğimizde peki deyip zaman ayıran toplumsal kalkınmayı bireysel kalkınmanın önünde tutan iş adamları yoktu. Umarım Allah bize bu salonda bulunan, ya da burada bulanmayıp bu duyguları taşıyan herkese ülke ekonomisine katkıda bulunacak bölgemizin değerlerini yükseltecek yeni işletmeler yapmayı nasip eder” diye konuştu.
Eker’in ardından deneyimlerini paylaşmak üzere İskenderun’a gelen İhsan Kalkavan kürsüye gelmeden önce kendisini tanıtan sinevizyon davetlilere sunuldu. Daha sonra konuşan Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan, salondakilere hemşerilerim” diyerek başladığı konuşmasında daha önceki yıllarda İSkenederun’da yaşadığını, dolayısıyla İskenderun’un ayrı bir önemi olduğunu belirtti. İş adamlarının zamanlarını iyi değerlendirdiğinde iyi günler göreceğini kaydeden Kalkavan, zamanın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğinin altını önemle çizen İhsan Kalkavan, Türkiye’nin istikrarlı bir gidişat içinde olduğunu, yakın zamanda başarılı iş adamlarımızla bu çıtanın daha da yükseleceğini sözlerine ekledi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.