Öldüren ihmal!

Öldüren ihmal!İskenderun, ihmalsizlik sonucu bir gencini toprağa verdi. 25 yaşındaki Özkan Çimen’in hayatı önlemi alınmayan bir çukurda son buldu. Henüz hayatının baharında olan Çimen, 20 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayata gözlerini yumarken, arkasında bu olayı sindiremeyen bir aile ve gözü yaşlı bir anne bıraktı.
Muradiye Mahallesi’nde oturan Özkan Çimen, 20 Şubat’ta akşam saatlerinde yemek servisi getirdiği evinden tekrar geri işyerine dönerken, Semt Pazarı’ndaki Feyezan Kanalı yolunda açılan 2 metrelik çukura düştü. Gece lambalarının çalışmadığı yoldaki çukura motorla düşen Çimen, çevredeki vatandaşların durumu yetkili birimlere haber verilmesinden sonra yaklaşık 20 dakika çukurda can çekişerek yaralı halde ambulans bekledi. İhmalsizlik zinciri bununla da bitmedi. Yerde yaralı vaziyette yardım bekleyen Çimen geçte olsa gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

OLAYIN HEMEN ARDIDAN ÇUKUR KAPATILDI
Tam 20 gün yaşam mücadelesi veren 25 yaşındaki talihsiz genç, önceki gün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak beyin kanamasından dolayı hayatını kaybetti. Olayın ardından çukurun hemen kapatılması İskenderun’da insan hayatının ne kadar ucuz olduğunu tüm kanıtıyla ortaya çıkardı. Çocuklarını yaşatabilmek için büyük mücadeleler veren Çimen ailesi acı haberle sarsılırken, özellikle İskenderun Belediyesi’nden hiç kimsenin kendileriyle irtibata geçip Özür veya geçmiş olsun dileğinde bulunmadıklarını, hatta ölümden sonra bile taziye ziyaretine dahi gelmediklerini ifade ettiler. Bu duyarsızlık karşısında acılarının daha da katlandığını belirten aile bireylerinden Çimen’in kardeşi, Özhan Çimen, çukura bir önlem alınmadığından dolayı halkın gencecik sevdiklerini toprağa verdiklerini söyledi. Dava açma aşamasında olduklarını kaydeden Özhan Çimen, “Bu kadar tedbirsizlik olmaz” diyerek isyan etti.

GEÇMİŞ OLSUN’A HATTA TAZİYEYE BİLE GELMEDİLER
Hayatını kaybeden Özkan Çimen’in kuzeni olan Gökhan Keskin ise, acılarının çok taze olduğunu, kentteki zihniyete karşı olduklarını söyledi. Hayvanların bile pislediği yeri örttüğünü dile getirip, bu duyarsızlığı gözler önüne seren Keskin, “Ama bizler kaş yaparken, göz çıkarıyoruz. Bir can kaybettik. Aile 18 gün boyunca işkence çekti. Çok kötü durumdayız. Bu olayın sorumluları bir taziyeye dahi gelmedi. Bu vurdumduymazlık niye? Bizler bu kentin insanlarıyız. Hepimizin birbirimize sahip çıkması gerekir. Ama biz belediyeden bunu göremedik” diye konuştu. Anne konuşmakta güçlük çekerken Baba Ali Çimen ise, kaza yerinde her hangi bir uyarı levhasının olmadığını, oğlunun ihmal kurbanı olduğunu belirtti. Oğluyla bir arkadaş gibi olduğunu ifade eden Baba Çimen, yetkililere seslenerek “Eve giremiyorum. Yazık günah! Gencecik insanlarımızı bir hiç yere toprağa veriyoruz. Bu acıyı kimseye yaşatmasınlar” şeklinde yaşadığı acıyı ifade etti.
Kazanın görgü şahiti de vardı. Yolun hemen kenarındaki bir evde oturan ve olaya şahit olan Ali Sapmaz, Özkan Çimen’in kafa üstü çukura düştüğünü gördüğünü ifade ederken, çukura her hangi bir önlem alınmamasından dolayı tepkisini gösterdi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.