Malatya’ya kurulan füze kalkanını protesto ettiler

Malatya’ya kurulan füze kalkanını protesto ettilerİskenderun İnsanı Yardım Derneği’nde bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütleri düzenledikleri basın açıklamasıyla Malatya’da kurulan Füze kalkanını protesto ettiler.
İHH, SP, Alperen Ocakları, Eğitim Bir-Sen, Arap Mahallami Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, Marder, Hizmet Vakfı ve Has Parti’nin imzalarını taşıyan büteni İnsani Yardım Derneği Başkanı Zekeriya Kanat okudu. Kanat yaptığı açıklamada, “ Malatya ilimizin sınırları içerisinde bulunan Kürecik Köyü’ne, NATO’ya bağlı bir radar üssü maalesef kurulmuş bulunuyor. Bu üstte görev yapacak olan Amerikalı askerlerin bir bölümü Malatya’ya geldi ve üstte konuşlandı. Malatya halkı özellikle de Kürecik Köyü sakinleri bu gelişmeden çok rahatsız ve tedirgin.
ABD ve NATO tarafından yapılan açıklamalarda bu tartışmalı radar sisteminin İran’a karşı kurulduğu ve İsrail’in güvenliğini sağlamayı amaçladığı defalarca deklare edilmiştir. İsrail’in İran’a Gazze’ye ve Lübnan’a yönelik saldırı tehditlerini yüksek perdeden dillendirilmeye başladığı bu zaman diliminde, bu radarın ülkemize yerleştirilmesi hem çok manidar hem de çok tehlikelidir. Bu radarın Kürecik’e kurulmasını savunanlar, radarın sadece istihbarat amaçlı olduğunu ve NATO ülkelerini koruma fonksiyonu taşıdığını öne sürmektedirler” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.