İskenderun Belediyesi-AFAD işbirliğiyle deprem eğitim semineri

İskenderun Belediyesi-AFAD işbirliğiyle deprem eğitim semineriİskenderun Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasıyla ilgili eğitim semineri düzenlendi.
1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen eğitim seminerine, Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Başkan Yardımcıları, İskenderun İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Bülent Seküçoğlu, belediye daire müdür ve personeli, bazı inşaat mühendisleri ve mimarlar da katıldı.
İskenderun Belediyesi ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) işbirliğiyle düzenlenen eğitim seminer, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Müdahale Şube Müdürü Nazan Yayvan tarafından verilen eğitim seminerinde, katılımcılar deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirildi.
Eğitim seminerinde, binanın ne amaçla yapılmışsa o amaçla kullanılmasının önemine vurgu yapan İl AFAD Müdahale Şube Müdürü Nazan Yayvan, aile afet planı hazırlanması, buluşma noktası belirlenmesi, deprem çantası bulundurulması tavsiyesinde bulundu.
Depreme karşı bilinçli olmanın ve afeti yönetmenin çok önemli olduğunu belirten AFAD Müdahale Şube Müdürü Nazan Yayvan, “Afette asıl başarı en az zararla kurtulabilmektir. Riski azaltmanın en temel dayanağı eğitimdir” dedi.
Eğitim seminerini slayt desteğiyle veren İl AFAD Müdahale Şube Müdürü Nazan Yayvan, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Semineri izleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek de yaptığı konuşmasında, depremle ilgili çalışmaların bilimsel olarak sürdüğünü belirtti.
Başkan Civelek, konuşmasında, yeni imar planı hazırlanmasında İskenderun’un deprem risklerinin önemle dikkate alınacağının altını çizdi.
Üniversitelerle birlikte çalışmanın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Sarsıntı sismograf aletleri kurulacak. Binaların depreme dayanıklılığını tesbit etmek amacıyla deprem laboratuarı kurma çalışmamız sürüyor” diye konuştu.
İskenderun Belediyesi tarafından, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, ‘Depremin Yapılar Üzerindeki Etkisi’ konulu seminer düzenlenecek.
7 Mart 2012 Çarşamba günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenecek olan seminer, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hakan Türker tarafından verilecek.

Önceki İçerikİskenderun’a Bayan Basketbol Takımı kuralım
Sonraki İçerikÖdüllü kitaplarıyla yarıştılar
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.