Fizik Tedavi Ünitesi Açıldı

Fizik Tedavi Ünitesi Açıldıİskenderun Özel Palmiye Hastanesi bünyesinde oluşturulan Fizik Tedavi Ünitesi düzenlenen törenle Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit’in de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.
Palmiye Hastanesi bodrum katında oluşturulan gerekli tüm tıbbi teknolojik donanıma sahip Fizik Tedavi Ünitesi’nin açılışına Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, hastane doktorları ve personel katıldı. Başhekim Dr. Yılmaz Şahutoğlu, hastaneye yeni bir ünite kazandırmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek “2008 yılında kadın doğum branşında bölgenin ilk branş hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan Palmiye Hastanesi 2009 senesinde genel hastane statüsüne kavuştu. Bu süre zarfında tüm yönetim, tüm doktorlar ve çalışan elemanlarıyla beraber büyük bir özveri, çabayla hastanemize yeni üniteler, yeni hekimler kazandırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ettik” dedi.
Son altı aydır hastanenin fiziki şartlarını büyütmek amacıyla ciddi bir tadilat işine giriştiklerini ifade eden Başhekim Şahutoğlu şunları kaydetti: “Bölgemizin ciddi anlamda ihtiyaç hissettiği fizik tedavi ünitesini de oluşturduk. Bölgemizin nemli oluşundan dolayı çok ciddi anlamda fizik hastasının yoğunluğu nedeniyle tedavi ihtiyacını hissettiğini biliyoruz. Bu eksikliği gidermek amacıyla bizler son derece teknolojik ve modern cihazların, yetenekli uzman kadrosuyla birleştirilerek bölgemize gerçekten layık olacak bir üniteyi şu anda hastanemize kazandırmak üzereyiz. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Bütün uzman arkadaşlarımız ve yönetim kurulu başkanımızla beraber bu heyecanı sizlerle paylaşıyoruz. Bölgemize, hastalarımıza şifalar dağıtmasını diliyorum.”
Açılış kurdelesini Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit, Başhekim Yılmaz Şahutoğlu, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Filiz Doğan birlikte keserek Palmiye Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi hizmete girdi.
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Filiz Doğan, her kabinde tedavilerde kullanılmak üzere son teknoloji cihazlarının bulunduğunu belirterek Fizyoterapist Oktay ile birlikte özellikle felçli hastalar ve spastik hastaların fizik tedavilerinin yapılabileceklerini söyledi.
Uzman Dr. Doğan, felç hastaları, ortopedik ameliyatlardan sonra rehabilitasyon aşamasındaki hastalar, sinir sıkışmaları, akla gelebilecek ortopedik ve nörolojik problemlerden doğan her tür rahatsızlıklara burada tedavi uygulayabildiklerini vurgulayarak “Bu hastalarımızın normal günlük yaşamlarını en iyi şekilde geçirmeleri için günlük yaşama adapte ediyoruz ve rehabilitasyon uygulamaları yapıyoruz. Bunun içinde hareket kısıtlılıkları, eklem romatizmal sorunları olan hastalarımıza da aynı şekilde hizmet veriyoruz. Spastik çocuklarımız, onlarla ilgili yürümelerine yardımcı oluyoruz. Eklem kısıtlılıkları varsa gereken rehabilitasyon uygulamaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.
2009 Eylül ayında sağlık sektöründe bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Palmiye Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kirmit “Sağlık sektöründe halkımıza en kaliteli sağlık hizmetini vermek amacındayız. Sağlık sektörü çok kapsamlı, yenilikçi ve yenilik gerektiren bir sektör ve biz inşallah mümkün olduğu kadar bu sektörde en güzel hizmeti, en güzel araç-gereçleri almak, halkımıza daha kaliteli hizmet vermek için bütün gayretlerimizi sarf edeceğiz” diye konuştu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.