14 çifte toplu nikah töreni

14 çifte toplu nikah töreni8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlendi..
İskenderun Belediyesi ve Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi işbirliğiyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri kapsamında toplu nikah töreni düzenlendi.
Törende, resmi nikahı olmayan 14 çiftin resmi nikahı kıyıldı.
İskenderun Belediyesi Nikah Dairesi’nde düzenlenen toplu nikah töreninde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer’in girişimi, İskenderun Belediyesi ve muhtarların katkısıyla toplu nikah töreni düzenlendiğini belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Ailenin toplumun temel taşı olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, bir ülkede aileye verilen önemin, ülkenin kalkınmasını ve toplumun sağlam olmasını sağlayacağını söyledi.
Nikahını kıydığı çiftlere, birlikteliği yürütmenin, sevgiyi paylaşmanın ve devamını sağlamanın yolunun saygıdan geçtiğini belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Vatanımıza sağlıklı evlatlar yetiştirin. Evin tapusu evin kadınınındır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ama aslında her gün kadınlar günüdür. Çünkü toplumun yaratıcısı, doğuran, ilköğretmen annelerimiz, kadınlardır” dedi.

‘Aydın anneyle gelecek neslimiz aydın olur’
Kadınların ne kadar aydın ve toplumla iç içe olursa o kadar saygın bir nesil yetiştirebilebileceğimizin altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Biz bu bilinçle Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri kuruyoruz. 8 Mart’ta Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimizin 3.sünü Esentepe mahallesi Girne fırını civarında hizmete açacağız. Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerimizin sayısını arttıracağız. Kadınlarımıza çeşitli konularda sertifikalı eğitim veriyoruz” diye konuştu.
İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde ücretsiz eğitim gören kadınların çoğunun iş bulduğunu paylaşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, ‘ne iş olsa yaparım’ deyince olmadığını, mutlaka bir alanda mesleki bilgi olması gerektiğini ifade etti.
Birbirimize ve ülkemize sahip çıkmamızın önemine vurgu yapan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bir başkası ve bir başka ülke bizi düzgün yere götüremez” dedi.

‘Nikah törenine çiftler çocuklarıyla katıldı’
Çiftlerin çocuklarıyla katıldığı nikah töreninde konuşan Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şube Başkanı Canan Gencer, “Aile olabilmek için gerekli muamelenin yapılmaması, ailenin oluşumunu engellemektedir. Özellikle kadının aile içindeki yerini düşünürsek bir kimliği olması gerekmez mi?” dedi ve nikahı olmayan çiftlere nikah kıyılması konusunda destek veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’e teşekkür etti.
Çiftlerin nikahını kıyan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, nikah defteriyle birlikte gelinlere gül verdi ve mutluluk diledi.
Çiftlerin nikah şahitliğini İskenderun Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanı Canan Gencer, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı, muhtarlar ve çiftlerin yakınları yaptı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.