İŞTE BU İSKENDERUN

İŞTE BU İSKENDERUNEvet, hayallerim gerçek oldu. Yıllardır bunun hayalini kuruyordum. İskenderun’un birlik ve Beraberlik, içerisinde olmasını..
Siyasetçilerin, bürokratların, iş dünyasının, spor kamuoyunun, sivil toplum örgütlerinin, medya mensuplarının herkesin tek düşüncesinin İskenderun olmasını ve kentimizin gelişmesi için topyekûn birlikte olmamız gerektiğini hep savundum durdum.
Yıllardır bu birliktelik bir türlü olmadı. Çünkü kentimizin tüm kesimlerini toparlayacak ve bir araya geçirecek ne yazık ki; şu ana kadar kimse çıkmadı. Herkes bir biriyle kavgalı, siyasetçiler seçim öncesinde ben olsam şöyle yapardım diyor ama, seçilince de her şey eskisi gibi devam ediyordu.
Antakya’nın lobisi bitti
Yıllardır Antakya lobisi İskenderun’u her zaman kullanmış İskenderun’da bir araya gelerek bu lobiyi bir türlü kıramamıştır. Her şeyden yoksun olan hep İskenderun olmuştur.
Ama bunların geride kaldığını düşünüyorum. Çünkü artık her şey değişti. Çok güzel bir siyasi lobimiz var. Güçlü ve iradeli yöneticilerimiz ve idarecilerimiz, kurum amirlerimiz var.
Bu güçlü irade birçok şeyi yenerek kentimize önemli atılımlar yaptırdı.
Galatasaray İskenderun’da
Evet, yanlış duymuyorsunuz. Kentimizin güçlü siyası lobisi, güçlü yöneticileri sayesinde Türkiye’nin en büyük takımlarından biri ve Avrupa fatihi UEFA Şampiyonu Galatasaray İskenderun lobisinin gücü sayesinde kentimize geldi.
Tüm futbolcular Beşiktaş maçının ardından deniz şehri olan muhteşem kentimizi İsken derun’lu Selçuk gezdirdi.
Tabi herkes şaşkın sahilde ilk kez böyle bir şey yaşanıyor. Fetih Terim, kentin spor adamlarıyla ve mülki erkânla görüşüyor.
Milan Baroş anıt alanının orada Filipe Melo ile birlikte geziyor. Selçuk Ujfaluji, Muslera da kentimizde bulunan TÜRFAD ve TÜFAD’ı ziyaret ettiler. Sonra tüm takım İskenderun spor tesislerine gittiler. Tesisleri merak ediyorlardı.
Selçuk, İskenderun spor’un tarihinden bahsediyordu. Fatih hoca ise çok anlamlı bir kelime kullandı. “Paşam İskenderun spor’ dört büyüklerin daha iyisi bir takımdı. Bir zamanlar Türkiye’de İskenderun spor’u tanımayan futbol adamı zaten olamaz” dedi. Burada süper bir ilgi ile karşılandılar. Herkesi ziyaret ettiler. Denizin eşsiz güzelliğini tekne turu ile de yaşadılar.
Sonra İskenderun spor’un daha iyi yerlere gelmesi için herkesin bir araya gelmesi gerektiğini söyleyen Fatih Terim, “Burada İstanbul’da olan zengin iş adamlarından daha zenginler var. İskenderun birlik beraberlik içerisinde olmalı. İskenderun’un, Gaziantep’ten, Manisa’dan, Trabzon’dan, Kayseri’den, Akhisar’dan, Karabük’ten, Buca’dan daha mı kötü. Bunları katlayarak cebinden çıkartacak bir kent. Herkes bir arada olmalı” dedi.
Tabi herkes İskenderun’un yeniden yapılmasına şahit oluyor. Geçmişi herkes unuttu. Ticaret odasında da bir toplantı yapılıyor. Kentin konseyi yeniden toparlanıyor.
Herkes bir arada olunca Fatih Terim hemen Milli Takım Teknikdirektörü Abdullah Avcı’yı arıyor. Durumu izah ediyor. İskenderun’daki dostlarının bir arada ve kentin tüm çıkarları konusunda her zaman bir arada olacaklarını ve buna jest olarak Milli takımın bir maçının İskenderun Beş Temmuz Stadı’nda oynanmasını istedi.
Milli takım teknik patronu ise İskenderun’daki güçlü siyası otoritenin sözünden çıkılmayacağını ve bir maçın İskenderun’da oynanacağının sözünü verdi.
Galatasaray, anıt alanında tüm halka veda ederek şehirden ayrılacakken Terim bir söz daha verdi. İskenderun spor ile Beş Temmuz Stadı’nda takıma destek anlamında özel bir maç yapacaklarını belirtti.
Artık İskenderun birlikte kentin çıkarlarını ve menfaatini koruyacaklar herkes bir arada olmanın sözünü verdi. Artık her şey çok farklı olacak ve ben de Allaha dua ediyorum Allah’ım bu rüya hiç bitmesin diye?
Ancak sabah Eşim geliyor kalk Cuma işe geç kalacaksın diyor ve bunların hepsinin sadece bir rüya olduğunu bir kez daha gördüm.bu şehir acaba bunları yapabilirmi.?

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.