İskenderun Ticaret Borsası ve Vayısoğlu

İskenderun Ticaret Borsası ve Vayısoğluİskenderun’da hala duyarlı olan insanların sayısı az değil. Hayırseverlerin sayısı ise gerçekten çok fazla. Bir de idarecilerimiz bu kadar duyarlı ve anlayışlı olsa, zaten hiçbir sorun kalmayacak. İskenderun Ticaret Borsası kentimizde uzun yıllardır var. Belki de bir çok kişi bu borsanın varlığından bile habersizdir. Ama son yıllarda gerçekten İskenderun Ticaret Borsası’nın ismini o kadar güzel konularla anılır oldu ki herkesin taktirini topluyor.
Geçenlerde şahit olduğum bir olayı sizinle paylaşmak istedim. Çünkü gerçekten çok önemli bir konuydu. Biliyorsunuz, İskenderun’da birçok kişi ve özellikle okulların ciddi ihtiyaçları var. Bu ihtiyaçları zaman zaman belediye, zaman zaman ise hayırseverler gideriyor.
Çocuklarımızın okuduğu yer ne kadar çok güzel, temiz ve kaliteli olursa, eğitimin de kalitesi o kadar artar. İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, bu konuda o kadar çok duyarlı ki anlatılması gerçekten güç.
Kentimizde birçok okula borsa olarak yardım yapmaya çalışıyor ve özellikle de dağ köylerinin umut kaynağı oldu. Bazı devlet okullarının birçok eksiği vardı. Hani bir şarkı vardır, bizleri okumaya bağlayan: “Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gitmesekte, gelmesekte o köy bizim köyümüzdür” diye gidiyor. Evet, orada bir köy var. Uzakta ne gelen var ne giden, o köylülerin dışında. İşte uzaktan gelen bu sese kulan veren İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekteri Engin Vayısoğlu’na inanın ne kadar teşekkür etsek az.
Ya başka yardım yapanlar yok mu, diye kendince düşünenlerde olur. Ama bu kendi gücünden fazlasını yapıyor. Gücü olan birçok kurum ise paraları nereye koyacağını düşünüyor. O yüzden bu insanın düşüncesi ve değeri BÜYÜK. Kentin önemli birçok kurumu var. Onların da destekleri var tabi. İskenderun’un gelişmesine, değişmesine ve kalkınmasına destek veren herkese kendi adıma teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi voleybol takımı
Bir gün İskenderun Ticaret Borsası’nın Genel Sekreteri Vayısoğlu, okulun daveti üzerine okulda bulunuyor. Eksik olan ihtiyaçların giderilmesi konusunda yardımcı olacağının sözünü veriyor. Sonra okulu gezerken bahçede voleybol oynayan bayan takımını yine Ticaret Borsası’ndan bir kişi görüyor ve takımın çok iyi olduğunu Vayısoğlu’na iletiyor. Bunun üzerine Engin Bey hemen okul idaresini arıyor. Ve voleybol takımının bir sıkıntısının olup olmadığını soruyor.
Okul idaresi düşünüyor ama Allahhhhhhh beeeeeee diye de içlerinden geçirmişlerdir. İhtiyaç biter mi hiç, elbette bitmez.
Hemen okulun beden eğitimi öğretmeni bu konuyla ilgili bir çalışma yapıyor ve eksikliklerin ne olduğunu çıkartıyor. İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Vayısoğlu, tüm takımların formasının bulunmadığını öğrenince bir takıma almamız doğru olmaz, okulda kaç takım varsa hepsine okulla yaptığı yardımın dışında forma yardımı da veriyor.
Okulda futbol, basketbol, voleybol gibi takımlar var ve bunların büyük-küçük branşları da var. Tüm okulun takımı formasına kavuşmuş oldu.
Bu olayların tamamını ben gözlerimle gördüm ve bire bir yaşadım. İskenderun’da tüm okulların genel sorunu bu. Tüm beden eğitimi öğretmenleri birçok kişinin yanına giderek okul takımlarına forma almalarını istiyor. Bulana kadar da canı çıkıyor. Bir okulun beden eğitimi öğretmeni işi gücü eğitimi bırakıyor, dışarıda takımına forma arıyor. Günümüz Türkiye’sinde normal. Ne diyelim, Allah Engin Vayısoğlu ve onun gibi duyarlı olan insanları eksik etmesin.
Ticaret Borsası hep kazansın ki, İskenderun da ihtiyacı olanlara katkı sağlamaya devam etsin.
Ama orada bu ekip olduğu sürece inanın borsa tıkır tıkır işler. Çünkü herkes işinin aşığı. Bir gün borsaya girdim. Engin Beyin çayını içeceğim. Bir de baktım elinde serum masa başında oturmuş bir hanımefendi. Ne oluyor ya, hastaneye mi geldim diye söylendim. Sordum “hayırdır ne oldu hastaneye neden gitmiyorsun” dedim. “Borsamızın işlerini böyle de halledebiliyorum. Gerek yok, işimizin aksamasına gönlüm razı olmaz. Müşterilerimizin sıkıntıya girmesi bizleri daha çok hasta eder” açıklamasını aldım. Gerçekten ekibe baktığımız zaman süper. Herkes kendi işini yapıyor ve işler de aksamadan devam ediyor. Allah nazardan saklasın.

Önceki İçerikHayırseverlerden eğitim için rekor bağış
Sonraki İçerikAşka Dair Şiirler Sevgililer Gününe Hazır
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.