Yatırıma ‘evet’ itiraza ‘hayır’

Yatırıma ‘evet’ itiraza ‘hayır’Belediyenin gayrimenkullerinin satışı komisyon raporu tamamlanmadığından gündeme gelmedi.. Onkoloji merkezinin önü açıldı… Şehit ve gazi ailelerine yaptırılacak olan 100 konutla ilgili maddeye sadece Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon ‘hayır’ dedi.
İskenderun Belediye Meclisi gündemdeki maddeleri görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’in başkanlık ettiği oturumda iki önemli madde olan şehit ve gazilere bedelsiz konut yapımı ile Prime Mall İskenderun AVM’nin yan tarafına yaptırılması planlanan Onkoloji Merkezi oy çokluğuyla kabul edildi. Başkan Civelek Onkoloji Merkezi’nin yapımı ile ilgili oylamada çekimser oy kullandı. Oturumda gayrimenkul satışları komisyon raporu tamamlanmadığından gündeme gelmedi.
İskenderun Belediye Meclisi Şubat ayının ikinci oturumunu gerçekleştirdi. 12 maddeden oluşan oturumda en önemli maddeler Yeşil İnşaat tarafından Şehit ve gazi ailelerine bedelsiz konut yapımı ile iş adamı Metin Yıldız’ın kente yapacağı Onkoloji Merkezi oldu.
Şehit ve gazi ailelerine yaptırılacak olan 100 konut ile ilgili söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, bu projeyi hayata geçirecek olan yatırımcılara teşekkür ederek, bir an önce yapımı için parti olarak evet oyu vereceklerini kaydetti. Erten, proje ile ilgili bir takım düzenlemeler yapılması gerektiğini hatırlattı. Bu konu hakkında görüş belirten İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, böyle hayırlı bir projenin yapımı için belediye olarak gereken her türlü desteğin verileceğini belirtti. Belediye arsalarının emlak bedeli altında verilmeyeceğini de aktaran Başkan Civelek, bu projeyi kazandıracak olan kişilere teşekkür etti.
Gündemin bir diğer önemli maddesi ise, iş adamı Metin Yıldız tarafından AVM’nin yan tarafına yaptırılacak olan Onkoloji Merkezi idi. Gündemin 6. ve 7. sırasında bulunan bu konu ile ilgili AK Parti adına söz alan belediye meclis üyesi Doğan Erten, İskenderun’un kesinlikle bir Onkoloji Merkezine ihtiyacı olduğunu savundu. Kanser ile savaş veren insanların yıllardan beri Adana ve Gaziantep’e gitmelerinden bıktıklarını kaydeden Erten, “Kesinlikle bu projeye destek verilmesi gerekir. Yatırımcılarımızın önünü tıkamayalım. Onkoloji Merkezi İskenderunumuz için son derece önemlidir. Böyle bir sağlık projesini elimizin tersi ile itmek İskenderun’un için çok büyük bir kayıp olur. Bu nedenle parti olarak Onkoloji Merkezinin yapımına destek vereceğiz” diye konuştu.
Daha sonra konuşan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise, kendisinin de bir doktor olduğunu hatırlatarak Onkoloji Merkezinin öneminden bahsetti. Bir şehrin ileri gitmesinin ve büyümesinin o şehirde yaşayan insanların elinde olduğunu aktaran Başkan Civelek, eğer yatırımcının sadece Onkoloji Merkezi kurması halinde bu projeye destek vereceğini, aksi taktirde tekrar bu konunun meclise gelip görüşüleceğini ifade etti. Başkan Civelek, böylelikle oyunun çekimser olacağını açıkladı.
Yapılan konuşmaların ardından Onkoloji Merkezi’nin yapımı ile ilgili madde açık oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.