TRT Okul Kanalı ekibi İskenderun’da konuk oldu

Sporun önemine dikkat çekilirken bazı çalışmalarımız ve kentimizin tanıtımına yönelik çekim yapıldı

TRT Okul Kanalı ekibi İskenderun’da konuk oldu

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Okul Kanalı’nın Herkes İçin Spor Programı ekibi, İskenderun’da konuk oldu.
Yapımcı Hüseyin Kılıç, yönetmen Naime Göknil Duygulu, program asistanı Alev Şefkatlioğlu ve teknik ekibin katıldığı çekimler, dört gün sürdü.
Spor egzersizi, belediyenin bazı çalışmaları ve kentimizin çeşitli yerlerinden çekim gerçekleştiren ekip, İskenderun’a hayran kaldığını belirtti.
İskenderun’un temiz havasının dikkat çektiğini belirten ekip, denizi, tarihi yapıları, temiz ve düzenli bir şehir olması nedeniyle kentimizi çok sevdiklerini söylediler.

TRT Okul Kanalı ekibi İskenderun’da konuk oldu

Spor egzersizine Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi de katıldı
Fitness antrenörü Didem Kandemir ve Mehmet Emin Kandemir’in üstlendiği spor egzersizine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek de katıldı.
Herkesin her ortamda, yer minderi, kırlent yada ip gibi kolaylıkla bulunabilecek bir eşya yardımıyla spor yapabileceğine dikkat çekilen spor egzersizinde, fitness antrenörlerinin sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sporun önemine dikkat çekti ve yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgi verdi.
Belediye Başkan Yardımcısı M.Emin Dönmezer, Türkiye Satranç Federasyonu Hatay İl Temsilciliği, belediye bazı idare müdürleri, zabıta, itfaiye, güvenlik görevlileri ve vatandaşların katıldığı spor egzersizi, Atatürk Anıt Alanı, Kent Müzesi ile General Şükrü Kanadlı kışlası karşısında açık alanda gerçekleştirildi.
Rüzgar ve yağmura rağmen büyük ilgi gören spor egzersizi, İskenderun Devlet Hastanesinde doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının katılımıyla tekrarlandı.

TRT Okul Kanalı ekibi İskenderun’da konuk oldu

‘İskenderunlu kadınlar çok şanslı’
Çekim için ziyaret edilen İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ni kadınlarımız için büyük bir şans olarak nitelendirerek, kursiyer bayanlarla sohbet eden TRT Okul ekibi, yapılan çalışmalardan çok etkilendi.
İskenderun Belediyesi Kadın Gönüllüleri Sosyal Marketi’ni de ziyaret eden ekip, gönüllü kadınlarla ihtiyaç sahiplerine yardımcı olunmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.
İskenderunlu kadınların sosyal çalışmalarda aktif rol aldığını gözlemlediklerini belirten ekip, “İskenderunlu kadınlar çok aktif. Kadın Gönüllüleri Sosyal Marketi de bunun en açık göstergesi” ifadesinde bulundular.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i, makamında ziyaret ederek, gösterilen yakın ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür eden TRT Okul Kanalı Herkes için Spor Programı ekibi, “İskenderun’u çok beğendik. Spora verdiğiniz önem ve destek için de ayrıca teşekkür ediyoruz. İskenderun’a sizinle sihirli değnek değmiş. İskenderun çalışmalarınızla çok iyi yere gelmiş” dediler.

TRT Okul Kanalı ekibi İskenderun’da konuk oldu

TRT Okul Kanalı Herkes İçin Spor Programı ekibinin çalışmasının İskenderun’un tanıtımında önemli katkısı olacağını belirten Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “İskenderun Doğu Akdeniz’in incisi. Bir liman kenti. Turizm kenti olma yolunda, yakında iskelemiz olacak. Halkımız denizle yakınlaşacak. İstediğinizde 10 dakikada yaylaya gidebilirsiniz. Halkı candan ve kardeşçe, dünyaya örnek bir şekilde yaşamını sürdürüyor” dedi.
İskenderun’un coğrafyasının spora uygun olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Tenis kortları ve buz pateni pisti yapıyoruz. Gençlerimizi madde bağımlılığından korumanın en etkili yolu spordur. Ne kadar spor alanları açarsak gençlerimizi o kadar madde bağımlılığından uzak tutarız. Spor sağlıktır” diye konuştu.
Kadınlara çok önem verildiğini belirterek, bu kapsamda Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinin üçüncüsünün açılacağını söyleyen Başkan, TRT Okul Kanalı ekibinin İskenderun’un havasının temiz olduğunu ifade etmesi üzerine, “Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi kuruyoruz. Vahşi depolama alanını ıslah ettik. Bir de slogan geliştirdik. Çöpleri ayrıştırıyoruz insanımızı birleştiriyoruz. Buna ihtiyacımız var” dedi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Yapımcı Hüseyin Kılıç’a ekibi adına İskenderun’un sahil görüntüsünün yeraldığı anı tabağı verdi.

TRT Okul Kanalı ekibi İskenderun’da konuk oldu

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.