İskenderun Körfezi’ni Kırıkhan ve Hassa’ya bağlayacağız

İskenderun Körfezi’ni Kırıkhan ve Hassa’ya bağlayacağızAdalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Kırıkhan ilçe teşkilatı seçimlerinde “Hatay’ın Çılgın Projesini” açıkladı. Kırıkhan ve Hassa ilçelerine denizi getirme sözü veren Bakan Ergin, Amanos Dağları’nı alttan tünellerle geçerek, bu bölgelerin İskenderun Körfezi ile buluşmasını sağlayacaklarını ve bu konuda çalışmaların başlatıldığını belirtti. Kamuoyunda büyük heyecan oluşturan ve Kırıkhan ile Hassa’nın kaderini değiştirecek olan bu proje ile ilgili daha detaylı bilgilerin ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu.
AK Parti Kırıkhan ilçe kongresine katılan Adalet Bakanı Ergin, bir dönem Başbakan Süleyman Demirel’in 2 baraj yapmakla ‘Barajlar Kralı’ olduğu sözüne atıfta bulunarak, kendilerinin sadece Hatay’da 4 baraja başlangıç verdiklerini belirtti. Hüner Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay için çılgın projelerinin olduğunu belirterek, “Kırıkhan ve Hassa’ya deniz getirelim mi? Bir süre önce Hatay’a Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım gelmişti. Kırıkhan ve Hassa’ya deniz getirme projesi kapsamında Amanosları delerek Körfez ile buluşturmak için projemiz var. Bu proje üzerinde çalışmalar devam ediyor. Kırıkhan ve Hassa’dan Amanosları delerek İskenderun Körfezi’ne ulaştırma projesi gerçekleştiği an bu bölgenin değeri çok artacak” ifadesini kullandı.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, Hatay’ın son on yılda yapılan yatırımlar sayesinde şantiyeye döndüğüne vurgu yaparak, “Tüm kamu yatırımlarını tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Artık yeni projelere bakıyoruz. Hemen hemen Hatay’daki tüm kamu binalarını yeniledik. Biz hizmet için yola çıktık ve halkımızdan aldığımız güçle gece gündüz demeden hizmet üretiyoruz. 24 saat halkımızın hizmetindeyiz” dedi.
AK Parti Hatay Milletvekillerinden Mehmet Öntürk de, kongrede yaptığı konuşmasında, verdiği sözü tutmanın onurunu yaşadığını söyleyerek, “Kırıkhan Yeni Devlet Hastanesi, yüklenici firma ile resmi anlaşma imzalandı. Çok yakın zamanda temeli atılıyor. Kırıkhan Yeni Adliye Sarayı: Bir ay içerisinde fiziki proje seçimi yapılacak. 6 ay içerisinde temeli atılacak. Kırıkhan ilçesindeki okulların, Kurtlusoğuksu beldesinin sınırları içerisindeki 41 dönümlük alan üzerinde bulunan araziye yapılması planlanan kampus içerisine taşınması sağlanacak. Kampus içerisinde en az 6–7 orta öğretim okulu olacak. Kırıkhan ve Reyhanlı ilçesine kültür sarayı yapılacak. Kırıkhan-Yalangoz ve Kırıkhan- Kumlu yolu 12 metreye çıkartılacak. Reyhanlı- Hassa yolu genişletme çalışmaları devam ediyor. 2014 yılında bütün yollar sıcak asfalt ile kaplanacak. Beyazıt Bestami Türbesi restore edilecek” şeklinde görüş ortaya koydu. Yapılan konuşmaların ardından kongreye gidildi.
Tek liste halinde gidilen kongrede Kırıkhan İlçe Başkanı Ali Meto olurken, yönetim kurulu isimleri şu isimlerden oluştu: Mustafa İbiş, Ahmet Temizkan, Mehmet Emin Yılmaz, Nuri Çaydan, Kenan Güney, Dursun Ali Pabuç, Mehmet Çelik, Ergün Turan, Mehmet Balta, Şaban Ayparlar, Turan İmren, Hasan Eroğlu, Mehmet Taşkır, Osman Sarp, Orhan Ergin. Nizamettin Karataş, Rauf Kıray, Metin Çirkin, Hikmet kaya, Mustafa Kocacık, İbrahim Sarı, Mehmet Paşabeyoğlu, Ali çiftçiler, Hacı Mehmet Yalçın, Fahrettin Gündüz, Mehmet Öztürk, Ahmet Güneş ve Mustafa Cüce.
AK Parti Kırıkhan ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen 4. olağan kongreye Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanı sıra AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Azganlık Belediye Başkanı Halil Demir, Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, Uğur Feriz, bazı İskenderun Belediye Meclis üyeleri, geçtiğimiz günlerde MHP’den istifa eden Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman ile partililer katıldı.

Önceki İçerikİşitme engelliler seminerde buluştu
Sonraki İçerikEvde farelerle yaşam mücadelesi
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.