İşitme engelliler seminerde buluştu

İşitme engelliler seminerde buluştuİskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engelli bireylerin ailelerine ve öğretmenlerine yönelik değerlendirme ve eğitim projesi kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Engelliler Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nden doktorlar 5 gün süre ile seminer vermeye başladı.
İskenderun’a bağlı Madenli beldesinde Arsuz yolu üzerinde bulunan ve Tekel işletmelerine ait dinlenme tesislerinde başlayan seminere İskenderun Belediye Başkan Vekili Haluk Arlı, Madenli Belediye Başkanı Süleyman Kiremitçi, Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Erol Bilgin, İskenderun Palmiye Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yusuf Uray, 2430 Bölge 2011-2012 Dönem Guvernörü İsmail Kahyaoğlu, Hacettepe Üniversitesi’nden doktor ve uzmanların yanı sıra işitme engelli çocuklar ve aileleri katıldı. Seminerde ilk olarak söz alan Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr. Erol Belgin, Türkiye’de işitme engelli çocuk sayısında her geçen yıl artış olduğuna vurgu yaparak, “İskenderun’da böylesine bir tesisin olduğunu öğrendik. Amacımız sadece insanlara faydalı olabilmek ve özellikle ekonomik yönden çocuklarını tedavi ettiremeyen ailelere yardım elimizi uzatabilmektir. Burada 5 gün süre ile eğitim seminerlerimizin yanı sıra işitme engelli çocukların da tedavisi için çalışmalar yapacağız” dedi. Belgin, açıklamasında, “İleriye dönük çalışmalarımızın öncüsü olan ilk projemiz İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engelli bireylerin aileleri ve öğretmenlerimize yönelik değerlendirme ve eğitim projesidir. Başta üniversitemiz olmak üzere paydaşımız İskenderun Palmiye Rotary Kulübü’ne bu projeyi destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi. Ardından söz alan İskenderun Palmiye Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yusuf Uray ise, “İskenderun ve çevresinde yaşayan işitme engelli vatandaşlarımıza yönelik projemizin hayata geçirilmesinde İskenderun’a kadar gelen Hacettepe Üniversitesi’nin tüm ekibine teşekkür etmek istiyoruz. Sosyal projemiz kapsamında yer alan bu seminerde amacımız işitme engelli vatandaşlarımıza faydalı olabilmektir. Özellikle çocuklarımıza ve yetişkinlerimize de proje kapsamında gerekli tedavi ve yapılması gerekenler hakkında detaylı bilgiler verilecektir” ifadesini kullandı.
Seminere Antalya’dan katılan, 2430 Bölge 2011-2012 Dönem Guvernörü İsmail Kahyaoğlu’da seminere destek veren Hacettepe Üniversitesi görevlilerine teşekkür etti.
Madenli Belediye Başkanı Süleyman Kiremitçi ve İskenderun Belediye Başkanvekili Haluk Arlı’da işitme engelli vatandaşların tedavisi ve projeye belediye olarak imkanlar ölçüsünde katkı sağlayacaklarını ifade ettiler.

Önceki İçerikEngelliler Basketbol Takımımız galibiyetle döndü
Sonraki İçerikİskenderun Körfezi’ni Kırıkhan ve Hassa’ya bağlayacağız
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.