Su kuyusu bağlantı çalışması sürüyor

Su kuyusu bağlantı çalışması sürüyorYüzde 70 su kaybına ve ayda 400 defa su patlağı oluşması nedeniyle asfaltın kırılmasına sebep olan eski ve yer yer çürümüş su şebekesinin değişme çalışması sürerken, İskenderun Belediyesi yaşanan su sıkıntısına su kuyuları açarak geçici çözüm üretiyor. İskenderun’un içme suyu sorunu, yaklaşık 2.5 yıl sonra Aslantaş Barajı’ndan gelecek su ve tamamen yenilenen su şebekesi ile kökten çözüme kavuşturulacak. Arıtma tesisi, üç depo yapımı ve eski şebekenin yenilenme çalışması tamamlanıncaya kadar, eski şebekeden kaynaklı su sıkıntısını en aza indirebilmek amacıyla, açılan kuyularla geçici çözümler üretiliyor.
İskenderun Belediyesi’nin bu kapsamda Mustafa Kemal Mahallesi’nde açtığı su kuyusunun, pompa ve elektrik temini montaj çalışması tamamlandı. Şehir şebekesine su verecek ana boru döşeme ve bağlantı çalışması başlayan kuyunun temiz ve içilebilir nitelikte olduğu belirtildi.
Geçtiğimiz aylarda da, İskenderun Belediyesi Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü’nce, biri Güzelçay (Akçay) mevkiinde, ikisi Mustafa Kemal Mahallesi’nde olmak üzere toplam üç su kuyusu şebekeye bağlanarak, işletmeye alınmıştı.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.