En başarılılara ödül

En başarılılara ödülHatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından düzenlenen ‘1. Hatay’ın Enleri’ ödül töreninde, ilimizde görev yapan bürokratlar ile Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı ve iş adamlarına ödül verildi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında Ottoman Palace Otel’de düzenlenen programda konuşan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, HGC’nin girişimiyle düzenlenen gecenin anlamlı olduğunu ifade ederek, etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür etti. Etkinlik sonunda Hataylı şarkıcı Eylem, seslendirdiği şarkılarla davetlilere güzel bir gece yaşattı. Törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz ve Şefik Çirkin, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüsnü Salih Güder, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, vali yardımcıları, yönetmen Semir Aslanyürek, gazeteci Mithat Bereket, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği Başkanı Şeyda Açıkkol, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı. Olgun demokrasilerin olmazsa olmaz yapı taşlarından biri olan gazetecilerin; haberlerin, fikir ve bilgilerin iletilmesine aracılık ettiğini kaydeden Vali Lekesiz, “Mesleğini, basın-yayın ahlak ilkeleri çerçevesinde yürüten ve toplumu bilgilendiren ilimizdeki tüm değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarım” dedi.

HATAY ÖNEMLİ DEĞERLERE SAHİP
Hatay’ın tarihi ve doğal güzellikleri, nüfus yapısı, tarımı, jeopolitik konumu, sanayi ve ekonomisi hakkında davetlilere bilgi veren Lekesiz, Hatay’ın ‘en’leri olan değerlerimiz hakkında, “Farklı din, etnik köken ve kültürlerin merkezi olan Hatay, Türkiye’nin Ortadoğu’ya, Ortadoğu’nun da Anadolu’ya, Akdeniz’e ve Avrupa’ya açılan kapısıdır. İskenderun Limanı gibi önemli bir değere sahiptir. Anadolu’nun ilk camisi olan Habib-i Neccar Camii, dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre Kilisesi ilimizdedir. Dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri ilimizde yapılmaktadır. Dünyanın geceleri ışıklandırılan ilk caddesi de ilimizdedir. Hatay, maydanoz, Trabzon hurması, erik, satsuma mandalina ve pazı gibi sebze ve meyvelerin üretimdeki payı açısından 1., pamuk üretimi açısından 3., zeytin açısından 4., narenciyede 3., demir-çelik üretim kapasitesi açısından 1., karayolu taşımacılığında 2. sıradadır. Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması içerisinde Hatay’dan 11 firma bulunuyor. 2011 Kasım verilerine göre; dış ticarette 8., ihracatta 9’uncu sıradadır. TİM verilerine göre ihracatımız 2011 yılında % 26 artmıştır. GSMH’ya katkı bakımından 12. sıradadır. Türkiye’nin toplam yaş sebze ve meyve ihracatında 1.sıradadır. Türkiye’nin toplam vergi gelirlerine yaptığı katkı açısından 8. sıradadır. Uluslararası rekabetçilik endeksi bakımından 11. sıradadır” diye konuştu.

ÖNCE İNSAN
Hatay’ın, barış ve hoşgörü merkezi olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Hatay’da insanın mutluluğunu ana eksene oturtan bir felsefe inşa edilmiştir. Dün olduğu gibi bugün de ‘Önce İnsan’ diyen bir anlayışın sonucu ile ilimiz mutlu insanların yaşadığı bir esenlik beldesidir. İnsanı temel almayan bir dünya barışı tasavvur edebilir miyiz? Hatay’ın yaslandığı zeminden barış, huzur, hoşgörü adına alacağımız önemli veriler var. Bunu başarmanın en önemli yolu, tarihe her seferinde başka bir gözle ve yeniden bakmasını, ondan yeni dersler çıkarabilmesini bilmekten geçer” dedi. Hatay’ın hayata geçirmeye kararlı olduğu hayalleri ve hedefleri olduğuna da vurgu yapan Vali Lekesiz, “Bunları gerçekleştirebilmek için Valiliğimizin koordinatörlüğünde, tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde koşturuyorlar. Tüm bu çalışmalarımızda büyük desteklerini gördüğümüz başta Adalet Bakanımız Sadullah Ergin olmak üzere, ilimiz milletvekillerine, resmi kurum ve kuruluşlarımızın yöneticilerine, meslek odalarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin temsilcilerine, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu. Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş da Hatay topraklarının çok bereketli olduğunu ve sayılamayacak kadar ‘en’lerinin bulunduğunu söyledi. HGC Başkanı Ahmet Yetişen ise, bu yıl birincisini düzenledikleri ‘Hatay’ın Enleri’ etkinliğini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini kaydetti. Konuşmaların ardından ilimizde görev yapan bürokratlar ile yurtiçi ve yurtdışında başarılı olan Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı, iş adamları ve hayırseverlere Vali Lekesiz ve diğer protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi. Etkinlikte ayrıca Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Vali Lekesiz de Hatay’a yaptıkları hizmetlerden dolayı plaketle ödüllendirildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.