Dünya küçüldükçe basının önemi daha da artıyor

Dünya küçüldükçe basının önemi daha da artıyorİskenderun Belediye Meclisi gündemde bulunan 5 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Oturumda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutlayan Başkan Civelek, dünya küçüldükçe basının görevinin daha çok arttığını söyledi.
Meclis oturumunda gündem dışı ilk olarak söz alan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basının önemine değindi. Basının ülkemizde ve dünyadaki öneminin çok büyük olduğunun altını çizen Başkan Civelek, “Dileğimiz, basın çalışanlarının daha özgür koşullarda ekonomik özgürlüklerini almış, bir biçimde çalışmalarıdır. Tabi ki, basın bir ülkenin vazgeçilmez en büyük değerlerinden biridir. Yerel gazetecilerimiz de canlarını dişlerine takarak gece gündüz halkımızın haber alması için çalışıyor. Ben tüm gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’nı kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra CHP adına Grup başkanvekili Kamil Turan, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Doğan Erten, DP adına Grup başkanvekili Ali Kılıç Çirkin ve MHP adına Grup Başkan vekili Garip Şandır, basın mensuplarının çok zor şartlar altında görevlerini en iyi şekilde yaptıklarının altını çizerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.
Gündem dışı konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin 1. maddesi olan 2012 yılı içerisinde 29 adet sözleşmeli personel çalıştırılması ve bunlara ödenecek ücretin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliğiyle, gündemin 2. sırasındaki Belediye ve bağlı kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik gereğince toplam 35 adet memur kadrosu ile 17 adet işçi kadrosunun ihdas edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu ele alındı. Belediye Meclis Üyesi Ercüment Kimyon bu madde ile ilgili yaptığı açıklamada yönetmeliklere göre belediyelerin yapıları, standartları ve nüfusuna göre çalıştıracakları memur sayısının en asgari seviyede tutulması gerektiğini belirterek İskenderun Belediyesi’nin boş olan 2 müdürlük kadrosunun hala devam ettiğini bununda doğru olmadığını savunarak 35 olan sayının 333’e indirilmesi gerektiğini dile getirdi. Kimyon’un bu açıklamaları üzerine ikna olan meclis yapılan değişiklikle oya sunduğu bu maddeyi kabul etti.
Gündemin 3. ve 4 maddeleri de oy birliğiyle kabul edilirken, 5. maddedeki, Aşkarbeyli mıntıkası 2802 nolu parselde gecekondu ıslah imar planı yapılması hakkındaki yazılı önerge ile ilgili imar komisyonu raporu hakkında DP Grup Başkan vekili Ali Kılıç Çirkin görüş bildirdi. Çirkin, burada en mantıklı çözümün konut sayısını koruyarak ıslah plan yapılması değil mevcut yapıdan çok daha fazla yapı yapılmaya imkan veren yeni bir plan yapılması ile mümkün olabileceğini kaydetti. Islah imar planı yapılması halinde sağlıksız olan yapılaşmanın korunmuş olacağının altını çizen Çirkin, yaptığı araştırmaları üzerine söz aldığı oturumda, “Burada işgalciler ile yer sahibi varislerin anlaşmaması halinde belediyenin kamulaştırma yetkisi doğmaktadır. Ancak varisler dahi belli değildir. Dolayısıyla anlaşmalı istimlâk söz konusu değildir. Bu yönde hiçbir müracaat belediyeye yapılmamıştır. Yani istimlâk cebri olacaktır. Buda uzun zaman alır. Burada en mantıklı çözüm konut sayısını koruyarak ıslah plan yapılması değil, mevcut yapıdan çok daha fazla yapı yapmaya imkân veren yeni bir plan yapılması ile mümkün olacaktır. Mevcut yapının korunması ile yapılacak işlemler ve imar komisyonlarıyla görüşme yapılmasında yarar vardır. Dolayısıyla vatandaşlar mağdur olmadan düzenli planlar yapılmış olur” şeklinde açıklamalarda bulundu.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.