Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yangın tatbikatı gerçeğini aratmadıİskenderun Belediyesi’nde ilk kez yapılan yangın tatbikatı başarıyla sonuçlandı. İskenderun Belediyesi hizmet binasında olası yangınları önleme ve yangından korunmak amacıyla tedbirlerin tespiti amacıyla yapılan tatbikatı, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek de izledi.
İskenderun Belediyesi Sivil Savunma Birimi’nden sağlıkçı, koruma ve kurtarma ekibinin görev aldığı tatbikatta, güvenlik görevlileri de binadaki çalışanlar ve vatandaşların güvenli bir şekilde binadan tahliyesini sağladı. İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürü Ömer Çolak ve Sivil Savunma Birimi sorumlusu İbrahim Dere gözetiminde, tatbikat hazırlığı yapıldı.
Binanın önünde korunaklı bir şekilde ateş yakılırken, dumanla yangın canavar sistemi hemen devreye girdi. Sirenin çalmasıyla birlikte tüm katlardakiler acil çıkış kapısından ve yangın merdiveninden tahliye edilirken, olay yerine çağrılan İtfaiye aracı da, yangına müdahale etti.
İlk iki dakikada, binanın tahliyesi ve yangına müdahale yapılırken, tatbikat gereği bir yaralıya da çağrılan ambulansla sağlık müdahalesi gerçekleştirildi. Yangın önleme ve söndürme yönergesi gereği düzenlenen tatbikat, yangın başlama ve söndürme, bina tahliyesi ve yaralıya müdahale çalışmasıyla 5 dakikada başarıyla tamamlandı. Kendisinden yangın anında yardım istenen itfaiye aracı, Pınarbaşı caddesindeki İtfaiye Müdürlüğü binasından, tatbikat yerine çok kısa sürede ulaştı ve tatbikattaki görevini başarıyla sonuçlandırdı. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve kendisini ziyaret eden konuğu Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin ile birlikte tatbikatı izledi. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve konuk Belediye Başkanı Fadıl Keskin, tatbikatın başarıyla sonuçlanması nedeniyle, İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, Savunma Birimi sorumlusu İbrahim Dere ve tatbikata katılan söndürme, kurtarma, koruma ve ilkyardım ekibini kutladı. Belediye hizmet binasındaki alarm sistemi, yangın söndürme ekipmanları yenilenmişti.

Önceki İçerikMinibüsten cephanelik çıktı
Sonraki İçerikÜysen’den eğitime anlamlı katkı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.