2012 sanayicilerimizin yılı olacak

2012 sanayicilerimizin yılı olacak2012 yılının 2011 yılından daha iyi geçeceğine inandığını kaydeden Payas Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, demir-çelik sektörünü masaya yatırdı. Tufan yürek serinleten açıklamalara yer vererek Türkiye’nin yeni yılda hızla büyüyeceğinin altını çizdi ve ekledi
Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, 2012 yılında devletin sanayiciler için hayata geçireceği projeler ile Türkiye’nin hızlı bir büyüme içine gireceğini, dolayısıyla işsizliğin azaldığı vatandaşlarımızın daha refah ve huzurla yaşayacağı bir yıl olacağını söyledi.
Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan 2012 yılı demir-çelik sektörünü masaya yatırdı. Demir ve çelik sektörünün içindeki sıkıntıların çözüm yolunu bir bir sıralayan Tufan yaptığı önemli açıklamalarla da 2012 yılının ülkemiz açısından son derece pozitif bir yıl olacağını dile getirdi.

SANAYİCİMİZ KALİTELİ ÜRETİYOR, DÜNYA İLE REKABET EDİYOR
2011 yılının sanayiciler açısından olumlu geçtiğinin altını çizen Tufan Şirketler Grubu ve Payas Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, “Şöyle bir baktığımız zaman Türkiye ekonomisinde % 8 büyüme, 135 milyar dolara varan bir ihracat gerçekleştirdik. Bölgemiz demirçeliğin kalbi olacak demiştik o da oldu. 2011 yılı bölgemiz açısından da olumlu geçen bir yıl oldu. Baktığımızda dünyada bu kadar kriz olmasına rağmen Türkiye bunların içinde genç ve dinamik ekonomisiyle sürekli büyümüştür ve büyümeden de ödün vermemiştir. Dış mihraklar bizim ne kadar küçülmemizi isteseler dahi ekonomimizin dinamik olmasıyla önümüzdeki süre zarfında büyüyen ülkeler arasında Türkiye’nin birinci olması yüksek. Bölgemizde komşularımızın yakın olması Arap baharı dediğimiz sıkıntıların başlaması Mısır Suriye, Tunus, Libya’nın tamamında karışıklıkların olması bölgemizi ne kadar sıkıntıya soksa da genç ve dinamik olmamızdan dolayı etkilenmedik. Dünya demir-çelik üretiminde 9. sıraya kadar yükseldik. Buda geçen yıl 29.1 milyon ton olan çelik üretimi bu yıl 32-33 milyon ton olacak. bu gelişmeler büyümemize vesile oldu. Şimdi ise Türkiye’nin açığı olan sac üretimine geçildi. Türkiye baktığımız zaman 7-8 milyon ton sac ithal eden bir ülkeydi. Önümüzdeki yıllarda sac ihraç eden ülke konumuna geleceğiz. Çünkü bizim sanayicimiz kaliteli üretiyor, bizim sanayicimiz dünya ile rekabet ediyor. Böyle olduğu için hiçbir zaman diğer ülkelerden geri kalmıyoruz. Demir-çelik sektörü sürekli kendini geliştiren, dünya şartlarına ayak uyduran ve kendine bulunduğu lokasyonda bir numara olmaya aday ülkeyiz. Bu bakımdan 2011 yılının bizim sektör açısından iyi geçtiğine inanıyorum” diye konuştu.

SÜREKLİ KOŞMAK ZORUNDA OLDUĞUMUZU BİLİYORUZ
2012 yılı içinde daha pozitif ve olumlu açıklamalarda bulunan Payas ve Çevresi Haddeciler Sanayiciler Derneği Başkanı Osman Tufan, özellikle yeni yılın altıncı ayına kadar dengelerin oturacağını ümit ettiğini belirtti. 2012’de finans krizinin muhakkak kendini tolore edeceğini kaydeden Tufan açıklamalarının devamında, “Sürekli koşmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. 2011 yılından daha iyi bir 2012 yılı olacağını tahmin ediyor, Türkiye’nin büyümesinin devam edeceğini düşünüyorum. Ne kadar % 2’ler beklense de ben % 4 civarında Türkiyemizin büyüme göstereceğini, akademisyenleri de yanıltacağımızı düşünüyorum” şeklinde görüşlere yer verdi.

HÜKÜMETİMİZİN SANAYİCİLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUM
Son olarak devletin açıklayacağı yeni projelerin sanayicilere nasıl fayda sağlayacağı yönünde görüşlerini belirten Osman Tufan, kalkınmada öncelikli yörelere teşviklerin olduğunu ifade ederek, “Biz daha önceki açıklamalarımız da ve devletle olan toplantılarda hep ‘Bizim önümüzü açın. Bizde daha çok ihracat yapalım, daha çok ülkemize döviz girdisi sağlayalım’ dedik. Çünkü ne kadar çok ihracat yaparsanız, kendi ülkenizin cari açığına o kadar çok katkıda bulunursunuz. Biz hükümetimizin önümüzdeki yıl içinde enerjide, doğalgaz ve elektrik enerjisinde özellikle demir ve çelik üreticisine bir kolaylık sağlayacağını, hatta bunlarla ilgili indirimlerin olması gerektiğine inanıyoruz. Hiçbir şey yapılamazsa Cumartesi-Pazar günleri enerji tüketiminde ucuz enerji sağlayarak dünya ile rekabet etmemize yardımcı olacağı kanaatindeyiz. Devletimiz yeni OSB’leri tahsis etmekle sanayicilerimize ucuz, kaliteli, altyapısı tamamlanmış arsalar temin ederek yeni yatırımlar yaptığını görüyoruz. Böyle olunca dünyadaki krizleri de göğüsleyeceğiz. Ve yeni iş alanları yaratacağız. Yeni iş alanlarının yaratılması demek, istihdam demektir. İşsizliğin azaldığı yerlerde yeni OSB’lere de yol açmak Türkiye’deki işsizliğin azalması demektir. 2012 yılında devletimizin yapacağı bu çalışmaları merakla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Önceki İçerikÇevreyi kirleten işyerine ceza
Sonraki İçerikYüreğinize sağlık
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.