Tribünde sigara yasağı delindi

Tribünde sigara yasağı delindiPazar günü İskenderun Beş Temmuz Stadı’nda İskenderun Demir Çelikspor ile Tepecikspor karşı karşıya geldi. Oldukça güzel bir maç oldu. Ancak bu yazımda ben maçla ilgili hiçbir konuya değinmeyeceğim. Çünkü dünkü yazımda maç vardı.
Pazar günü oynanan karşılaşmada basın tribününün bulunduğu bölgenin hemen yanında bir grup çok rahat bir şekilde sigara içmeye başladı. Hemen dikkatimi çekti. Ne oluyor diye merek ettim ve hatta resimlerini çektim. Bugün kahvehanede bile sigara içmenin yasak olduğu bir ortamda bu vatandaşlar, tam da sporun yapıldığı ve statlarda sigara içmenin yasak olduğu bir yerde beş kişi birden püfür püfür sigaralarını yakarak maçı izledi. Şaşkına döndüm ve sordum: Nereden geldiniz diye. İskenderun’dan olsa tanırdım. Tepecikspor yönetimi dedi. Ben de memnun oldum, güzel dedim. Maçı izlemeye devam ettim. Yöneticiler de sigaralarını içmeye devam etti ve hiç kimsede “dur, ne oluyor, neden böyle bir şey yapıyorsunuz” demedi.
Hani bu olayın küçük bir bölümü olabilir. Statta hem de protokolde sigara içenlere tepki gösterirken aşağı indim. Yani loca diyebiliriz abi böyle bir şey yok, sanki sigara içme yeri olarak ayrılmış. Kapalı alanda sigara içmenin yasak yazısının olduğu yerde herkes İskenderunlu yöneticiler de, bazı protokol üyeleri de bu bölümde sigara içerek, sporculara ve çevresindeki insanlara çok güzel örnek oldu. Bende onları örnek alıyordum. Akıllı insanlar ve toplum önünde bir itibarları var diyordum. Ama benim gözümde itibarları kalmadı. Çünkü yasa diyor ki, “sigara içilmeyecek” ve ben sigara kullanmıyorum. Beni neden rahatsız etsinler ki. Bir metre aşağı inseler stadın dışarısına çıkıp rahat bir şekilde açık havada sigara içecekler. Ama bunu kimse yapmıyor. Stat görevlileri de, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü de. İki kulübün yönetimi de bu konudan duyarlı olmalı. Çünkü spor yapılan bir yerde sigara içilmesinin nasıl sonuçlar doğuracağının sonuçlarını sizlere bırakıyorum.
Protokol yerlerini gözden geçirin..
Statta gerçekten her maçta aynı sıkıntılar maalesef yaşanıyor. Artık lig devre arasına girdi. Bari maçlarda yaşanan bu gerilimi yöneticilerin düşürmesi gerekiyor. Kapıya isim listesi veriliyor ama her önüne gelen içeri giriyor. Biz basın mensubu arkadaşlarımız da rahat çalışacak ortam bulamıyoruz. Bakıyoruz, herkes her yerde.
Bu konunun da gözden geçirilmesini yöneticilerden rica ediyorum..

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.