Hal esnafı yeni binada!

Hal esnafı yeni binada!Akçay’da yapımı tamamlanan yeni İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali’ne, hal esnafının yerleşme çalışması hummalı bir şekilde sürerken, eski binanın da yıkımına başlandı.
1962 yılından bu yana Pınarbaşı caddesinde hizmet veren ve tahliye edilen İskenderun Belediyesi Hal Müdürlüğü binasında yıkım çalışması başlatıldı.
Binanın girişine asılan duyuruda, esnafın bundan böyle Akçay’da yapılan yeni İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali’nde hizmet vereceği belirtildi.
1962 yılında 44 dükkanla kurulan ve genişletilerek, dükkan sayısı 92’ye çıkarılan eski Hal Müdürlüğü binası 13 bin metrekareden oluşuyordu.
Akçay’da, 26.988,42 metrekare arsa üzerinde inşa edilen yeni Toptan Sebze ve Meyve Hali’nin toplam inşaat alanı 16.573 metrekareden oluşurken, modern ve tüm ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede yapıldı.
İçerisinde 92 dükkan, bir otel, kafeterya, sığınak, soğuk hava deposu ve mescidi bulunan yeni İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali’nin, yol ve çevre düzenlemesi de tamamlanmıştı. İskenderun Belediyesi Toptan Sebze ve Meyve Hali’nde, esnafın yerleşme çalışması da hummalı bir şekilde sürüyor.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.