Keman ve piyano resitaline ayakta alkış

Keman ve piyano resitaline ayakta alkışİskenderun Belediyesi’nin sanat etkinliği kapsamında, klasik müzik konseri düzenlendi.
Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen keman ve piyano resitali beğenildi. Gülden Teztel’in piyano ve Bahar Biricik’in kemanıyla verdiği klasik müzik konserine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve eşi Gülendam Aktı, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, MKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Koç, MKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ayşe Bahar Yılmaz, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdür yardımcısı Yrd.Doc.Dr.Hülya Şereflişan ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, davetlileri kapıda karşıladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı’nda sanatçı öğretim elemanı olarak görev yapan Gülden Teztel ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda keman öğretmenliği yapan Bahar Biricik, program aralarında eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. F.M.Veracini, C.Tartini/Kreisler, A.Dvorak, E.Elgar, J.Brahms, P.de Sarasate/Markov, B.Bartok, D.Kabalevsky, M.de Falla’nın eserlerinin yer verildiği konserde konuşan keman sanatçısı Bahar Biricik, çağdaş çok sesli müziğin yerleşmesi ve gelişmesinde en başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve o’nun öngörüsüyle Fransa’daki eğitimini bırakıp konservatuara öğretmenlik yapmaya gelen en önemli bestecilerimizden Cemal Reşit Rey’in olağanüstü çabasının büyük rolü olduğunu söyledi. Sanatçılar Gülden Teztel ve Bahar Biricik’e, çiçek ve plaketle teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, salonda asılı bulunan Atatürk’ün resminin altındaki “Herkes her türlü mesleğin sahibi olabilir ama asla sanatçı olamaz’ veciz sözünü göstererek, “Ne kadar haklı. Herkes sanatçı olamaz. Suyu kaynağından içmek gibi bir şey. Klasik müzik denizde yüzmek gibi sanki. Denize atlayınca yavaş yavaş yüzmeyi öğrenirsin. Denizde onun keyfine varınca, daha çok yüzmek istersin. Ruhumuzu dinlendirdiniz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi. Keman sanatçısı Bahar Biricik ve piyano sanatçısı Gülden Teztel, klasik müzik konseri öncesi, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı ziyarette konuşan sanatçılar, kentimizi çok beğendiklerini ifade etti.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.