Reyhanlı’ya M. Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi

tosyali okulll
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz ay gerçekleşen ilimiz ziyaretinde Reyhanlı’daki incelemeleri sırasında ihtiyaçların belirlenmesi sırasında dile getirilen imam hatip lisesi yapımını, Tosyalı Holding üstlendi.
M.Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ismini taşıyacak olan okulun protokolü Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Tosyalı, Fatih Tosyalı, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek tarafından imzalandı. Protokol imza töreninde ilk olarak duygu ve düşüncelerini dile getiren ve aynı zamanda ismi yaptırılacak olan okula verilen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.
Eğitime yatırımın her zaman öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayan Fatih Tosyalı, okulun başta ülkemiz olmak üzere bölgemiz ve Reyhanlı halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Ayhan Tosyalı ise, böylesi güzelliklere vesile oldukları için son derece mutlu olduğunu belirtti. İmkânlar el verdiği sürece bundan sonra da birçok projeyi ülkemize ve bölgemize kazandıracaklarını kaydeden Ayhan Tosyalı, “Yaptıracağımız Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi’nin Reyhanlı halkının yaralarını sarmaya bir nebze de katkısı olursa ne mutlu bizlere. Bölge halkımıza böylesi hayırlı projeleri kazandırdığımız için Rabbimize çok şükür” diye konuştu.

“ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, damla damla kazandıklarını bu bölge halkı için harcadıklarını ve bundan da büyük bir haz duyduklarını ifade etti. Holding olarak eğitime yatırımın olmazsa olmazlardan biri olduğunu dile getiren hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, “Sayın Başbakanımız Reyhanlı ziyaretinde bölgenin İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyacı olduğunu belirtmişti. Bizde holding olarak seve seve bunu üstleneceğimizi belirttik. Çok şükür bugün İmam Hatip Lisemizin protokolünü imzalamak için buradayız. Sayın Valimizin de çok büyük gayret ve desteklerini gördük. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Tosyalı Holding olarak bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da yatırımlarımıza hızla devam edeceğiz. Çünkü bizler ülkemizin ve insanlarımızın geleceği için çalışıyoruz” dedi. Tosyalı, projenin en kısa zamanda tamamlanması için çalışmaları başlattıklarını sözlerine ekledi.

“TOSYALI AİLESİ ÜLKEMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN BİR DEĞERDİR”
Törende son olarak konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding’den övgüyle söz etti. Tosyalı Holding’in ülkemiz ve insanlarımız için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadığını kaydeden Vali Lekesiz, “Bizler bu bölgede yaşayan insanlar olarak Tosyalı gibi değerli bir aileye sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Gerek istihdam, gerek ekonomi gerekse de hayırseverlik anlamında çok önemli çalışmaların altına imza atıyorlar. Tosyalı Holding yaptığı işlerle Hatay’da çok farklı bir yere sahiptir. Ben Reyhanlı’ya yaptırılacak olan Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi’nin ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından okulun protokolü Vali Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yönetim kurulu üyeleri, Ayhan Tosyalı, Fatih Tosyalı tarafından imzalandı. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi 24 derslikli olup 720 öğrenci kapasiteli olacak. 24 dersliğin yanı sıra 200 öğrencilik yurdunda yer alacağı okulun 12 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Okulun tahmini proje bedelinin ise 8,5 milyon TL. olduğu bildirildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.