Minnettarız!

Minnettarız!Osmaniye’de inşa edilecek ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Demir çelik sektöründe bugüne kadar yaptığı yatırımlarla büyük başarılara imza atan Tosyalı Holding, sosyal sorumluluk projelerini de hız kesmeden sürdürüyor.
Osmaniye halkına kazandırılan ‘Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin temeli Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın katıldığı törenle atıldı. Geçtiğimiz hafta protokolü imzalanan ve dün inşasına başlanan okulun temel atma töreninde coşku ve sevinç hakimdi. Böylesi önemli bir eseri kazanmanın gururunu yaşayan Osmaniye’deki zihinsel engelli çocuklarımızın aileleri törene katılarak Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve yönetim kurulu üyeleri, Ayhan ve Fatih Tosyalı’ya minnet ve şükran duygularını ilettiler.

ENGELLİLERE YÖNELİK EĞİTİM AÇIĞINI GİDERECEK
Osmaniye’de zihinsel engellilere yönelik eğitim açığını gidermek amacıyla inşasına başlanan okul ‘Eğitim uygulama’ ve ‘İş Eğitimi Merkezi’ olmak üzere iki bölümden oluşacak. Eğitim uygulama bölümünde 3-14 yaş grubundaki orta-ağır düzey zihinsel engelli çocuklara eğitim verilecek. Burada öğrencilere günlük yaşam becerileri kazandırılarak, hayata hazırlanmaları, daha sonraki aşamalarda ise renk kavramı, şekil kavramı, ritmik sayma, basit toplama-çıkarma işlemi ve okuma-yazma öğretilmesi amaçlanıyor. Okulun iş eğitim merkezinde ise, zorunlu öğretim çağı dışında kalan 16 yaş üzeri zihinsel engelli, özel eğitime ihtiyacı olan bireylere yönelik ihtiyaca göre bir-iki veya üç yıl süreli kurslar açılacak. Bu kurslarda akademik bilgi ve becerilerin yanında iş eğitim programı uygulanacak. Kurs programını tamamlayanlar, diğer yaygın eğitim programlarında, işe ve mesleğe yönlendirecekler. Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne devam eden öğrenci ve kursiyerlerden hiçbir ücret alınmayacak. Devlet tarafından ücretsiz ulaşımı sağlanacak. Ayrıca okulda ücretsiz öğle yemeği verilecek. Öğrencilerin eğitimi için gerekli ders araç-gereçleri ve eğitim materyalleri ücretsiz temin edilecek.
Osmaniye Fatih İlköğretim Okulu’nun hemen yanına inşa edilen Tosyalı Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra halk oyunları folklor ekibinin gösterisi davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

SOSYAL YATIRIMLARIMIZI HİÇBİR ZAMAN AKSATMADIK
Törende ilk olarak konuşma kürsüsüne gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, sanayi yatırımları ve sosyal projeler ile ilgili bilgiler verdi. 2007 yılından beri Osmaniye’ye yatırım yaptıklarını bu yatırım tutarının 1,5 milyar doları aştığını belirten hayırsever iş adamı Fuat Tosyalı, “Şükürler olsun ki; Osmaniye’deki tesislerimiz sayesinde sadece geçtiğimiz yılki üretimden satışlarla Tosçelik, Türkiye’nin 28. büyük sanayi kuruluşu olmayı hak etti. İnşallah bu sıralamayı bu yıl daha da geride göreceğimize inanıyoruz. Tosçelik, sadece sanayi yatırımı yapmakla kalmadı yine o günden bu yana 2500’ü aşkın direkt istihdamla, dolaylı olarak ta 20 binin üzerinde bu bölgeye istihdam sağladı. Osmaniye’de bize gururla tahsis edilen alanlarda çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yıl içinde yine konusunda sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı tesisini Osmaniye’ye kazandıracağız. Bütün bunları yaparken, çevremize ve özellikle bulunduğumuz bölgeye sosyal yatırımlarımızı da hiçbir zaman aksatmadık. Sosyal Bilimler Lisesi’ni bitirip teslim ettik. Temelini attığımız Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi de en önemli projelerimizden bir tanesidir. Geçtiğimiz hafta protokolünü imzalayıp inşasına başladığımız okulumuzu önümüzdeki birkaç ay içinde bitirip Osmaniyeli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

BU TESİSLER BİZİM VAROLUŞ SEBEBİMİZDİR
Tosyalı Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nin zihinsel engelli vatandaşlarımızın topluma kazındırılması yönünde çok önemli olduğunun altını çizen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, normal tesislerinde çok faydalı olduğunu, ama bu özellikli okulun engelli vatandaşlarımız için çok büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi özel olarak projelendirildi. Sayın valimizin takdirleriyle biz bu okulu kazandırıyoruz. Zihinsel engelli vatandaşlarımızın kendilerinden hiçbir ücret alınmadan hizmet edecek bir okula ihtiyaçları vardı. Sayın valimiz Celalettin Cerrah’a takdir edip bize teveccüh gösterdikleri için minnettarız. Bu tip sosyal tesisleri bir külfet olarak değil, bize sunulan bir nimet olarak görüyoruz. Çünkü bu bizim varoluş sebebimizdir. Bu sebepten dolayı bugün ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Aile olarak bugüne kadar Osmaniye ilimizin bize verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. Bizim Osmaniye’ye yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. Eserimizin bölgemize, ülkemize ve Osmaniyeli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.

EĞİTİM VERİRSEK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİ YENERİZ
Törende daha sonra konuşma kürsüsüne gelen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise, her fırsatta dile getirdiği eğitim ile ilgili sözleriyle konuşmasına başladı. Osmaniye’ye geldiği günden bu yana en mutlu günlerinden birini yaşadığını ifade eden Vali Cerrah, eğitimin kendisi için çok önemli olduğunu, çünkü eğitimin her kötülüğün panzehiri olduğunu belirtti. “Eğitim verirsek bütün kötülükleri yeneriz” şeklindeki yaklaşımıyla eğitimin önemine değinen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Kentimizde bugüne kadar birçok çeşitli okullarımızın temellerini attık, bir kısmını bitirdik. Şu ana kadar hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla 295, devletimizin katkısıyla da bu rakamı 578 dersliğe çıkardık. Toplam 80 milyonun üzerinde 2 yılda eğitime katkımız oldu. Bu yeterli mi? Tabi ki değil! Daha çok modern okullara ihtiyacımız var. Osmaniye’de bir eğitim seferberliğe başlamıştır ve bu devam edecektir” ifadelerini kullandı.

HERŞEY BİR MEKTUPLA BAŞLADI
Osmaniye’ye Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin nasıl kazandırıldığını da aktaran vali Cerrah, “Bu okul için bir velimiz mektup yazdı. O kadar dokunaklı yazdığı için duygulandım ve gözlerimden yaş aktı. Osmaniye gibi genç bir vilayette modern bir okula ihtiyacımız olduğunu o mektubu okurken karar verdim. Tabi bunu devlet imkânlarıyla yaptırmak için bu projeyi 2012 yılı yatırım programına almamız gerekiyordu. Ama bu kadar bekleyemezdik. Konuyu Fuat Tosyalı’ya açtığımda Sosyal Bilimler Lisesi’ni nasıl kabul etmişse bir sözümü ikiletmedi ve ‘Ne demek sayın valim bu okulu da biz yaparız’ dedi ve beni daha fazla mutlu etti. Ben huzurlarınızda ülkemiz için bir şans olan Fuat Tosyalı’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRK OLMAKTAN HER ZAMAN ÖVÜNEBİLİRİZ
Devlet millet el ele verdiğimiz müddetçe aşamayacağımız hiçbir zorluğun olmadığını savunan Vali Cerrah, bunun en güzel örneğini Türk milletinin verdiğini kaydetti. Vali Cerrah, “Başka ülkelerde vatandaşlar ne okul yaparlar, ne de devlete yardım ederler. Onlarda tek bir düşünce vardır. ‘Devlet kadar zengin miyim?’ Ama Türk milleti bunu böyle düşünmez. Bu bizim milletimize has bir özelliktir. Bundan da gururla her yerde bahsedebiliriz. Türk olmaktan da her zaman övünebiliriz. Bu okul 17 derslikli özel projeli bir okuldur.
Tosyalı Holding, geçtiğimiz yıllarda Sosyal Bilimler Lisesi’ni ilimize kazandırdı. İskenderun’da Sevgi evleri, Fen Lisesi, sağlık ocağı yaptı. Biz Tosyalı ile önümüzdeki günlerde çok hizmetler birlikte vereceğiz. Spor konusunda da katkıları olacak. Ben okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından okunan dualarla Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin temelini Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Tosyalı ve Ayhan Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Sait Çalışkan butona basarak hep birlikte attılar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.