Anlamlı bağış

Anlamlı bağış‘Sobalı Okul Kalmasın’ Kampanyası kapsamında Dr. Gani İlköğretim Okulu’nda 632 klima bağışında bulunan hayırsever kurum ve kuruluşlara plaket töreni düzenlendi. İskenderun Kaymakamlığı’nın projesi kapsamında ‘Klimasız okul kalmasın’ adı altında yapılan çalışmaların ardından, İskenderun ve köylerinde kliması olmayan okullara klimaları takıldı.
Düzenlenen törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, OSB Başkanı Uğur Ateş, Alp-Ateş Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Alpaydın, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Cankurtaran, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak söz alan İskenderun OSB Başkanı Uğur Ateş, “İskenderun’da Tosyalı Holding’in iftar yemeğinde bir araya geldiğimiz sayın valimiz bizlere okullara klima yardımının yapılması gerektiğini belirtti. Bizlerde üzerimize düşen ne görev varsa bunların yapılması için elimizden geleni yaparız dedik. Ardından yönetim kurulu üyelerimizle bir araya gelerek İskenderun’da eğitim ve öğretim gören çocuklarımızın rahatlığı için klima bağışının yapılması kararını aldık. Eğer bir katkımız oldu ise ne mutlu bizlere” açıklamasını yaptı. Daha sonra söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, “Hatay’ın en büyük ilçesi olan İskenderun’da klima teslim ve plaket töreninde bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Eğitim, toplumun gelişmesi bakımından değer taşımaktadır. İskenderun’da 135 okulun 41’i kaloriferli olup, diğer okullarımız da klimalandırıldı. Hayırsever vatandaşlarımıza eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ümit ederim bu örnek davranışlar daha da yaygınlaştırır. Artık günümüz güç çağı değil bilgi çağıdır. Eskiden güçlü olan insanlar kazanırdı. Daha sonra ise ticaret vardı ve kasalar doldu. Parası olan güçlü idi. Ancak şu anda bilgi çağını yaşıyoruz. Bilgisini kullanan her zaman kazanıyor” açıklamasını yaptı.
İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da, “Okullarımızın ihtiyaçları nedir diye toplantı yaptık. Bu toplantı sonucu sobalı okullarımızın klimalaştırılmasına karar verdik. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz klimasız okullarımızı tespit etti ve bunun hemen ardından ilk olarak hayırsever iş adamımız Fuat Tosyalı beyi aradım ve konuyu kendisi ile paylaştım. Sayın Tosyalı konuya çok sıcak baktı ve üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Derken birkaç iş adamını daha aradım. Yardımcı olacaklarını söylediler. OSB Başkanı Uğur Ateş de, bizlere gereken desteği vereceklerini söyledi. Şu anda da İskenderun’da 632 sınıf hayırseverlerimizin desteğiyle klimalaştırıldı. Emeği geçen tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde görüş ortaya koydu. Son olarak konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, “Öğretmenler, cehaletle mücadelenin askerleridir. Eğitim dünyasına atılan her tuğla ile eğitimi daha da güçlü hale getirmek için çalışmak lazım. İskenderun’da bu tür yardımları yapan tüm işadamlarımıza ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde görüş ortaya koydu. Yapılan konuşmaların ardından kokteyl verildi.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.