‘Her Çocuk Haklarıyla Doğar’ sergisi açıldı

‘Her Çocuk Haklarıyla Doğar’ sergisi açıldıİskenderun Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi
‘Her Çocuk Haklarıyla Doğar’ sergisi açıldı

İskenderun Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Çocuk Vakfı tarafından oluşturulan “Her Çocuk Haklarıyla Doğar” sergisi açıldı.
“Dünya Çocuk Hakları Günü” kutlama etkinlikleri çerçevesinde, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu’nda açılan sergiye, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mevlüt Aydın, İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Yılmaz Balaman, İskenderun Sosyal Hizmetler Müdürlüğü sosyal hizmet uzmanı Hüsamettin Yayan, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı ve çocuklar katıldı.

‘Çocuklarımız için her şeyi yapacağız’
Sergide konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, çocuk haklarını korumak ve çocukların çocukluklarını yaşamalarını sağlamayı amaçlayan etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, şöyle devam etti: “Her insan hayatının belirli bölümünü iyi yaşam şekliyle ancak yaşarsa kişiliği tam ve düzgün oturabilir. Ne yazık ki dünyada 6-14 yaş arasında milyonlarca çocuk, çocukluklarını yaşamadan, hem de karşılıksız olarak işlerde çalışıyorlar. Şimdi çocuklar balonlarını özgürce, özgürlüklere bıraktıkları gibi biz de çocuklarımızı özgürlüklerine bırakmalıyız. Bu hepimizin görevi. Çocuklarımız için her şeyi yapacağız. Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun.”

Balonlar özgürlüğe uçuruldu
İki kız çocuğunun, çocuk hakları beyannamesini okuduğu sergide, çocuklar ellerindeki balonları bırakarak, özgürlüğe uçurdu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mevlüt Aydın, İskenderun Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı ve çocuklar, serginin açılış kurdelesini birlikte kesti ve sergiyi gezdi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sergide ziyaretçi defterine, duygu ve düşüncelerini aktardı.
İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün isteği üzerine İskenderun Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan resimli Çocuk Hakları Kültür Sergisi ile çocuk hakları bilincinin oluşturulması hedefleniyor.
23 Kasım Çarşamba günü de açık kalacak olan “Her Çocuk Haklarıyla Doğar” sergisinde karikatür ve hazırlanan el ilanları sergileniyor.

Önceki İçerikŞampiyon Filtre’den bir ilk daha
Sonraki İçerikSevgi seli!
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.