Temel hedef, İstihdam dışı gençlerin vasıflarının artırılmasıdır

Temel hedef, İstihdam dışı  gençlerin vasıflarının artırılmasıdırİMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi tarafından yürütülen Avrupa Birliği fonlarından desteklenen, “İskenderun Körfezi Denizcilik Sektörü Mesleki Eğitim Merkezi (DESMEM)” başlıklı proje, 24.11.2010 tarihinden itibaren faaliyetlerine başladı.
Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen proje Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi ortaklığında yürütülüyor. İskenderun Kaymakamlığı ve GİSBİR (Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği) ise projede iştirakçi olarak görev alıyor.
İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Müdürü Ahmet Temel Süerdem, “12 ay süreli ve 115.000 Avro bütçeli projenin temel hedefi, Hatay bölgesindeki istihdam dışı gençlerin, vasıflarının artırılması ile iş gücü piyasası içinde istihdam edilebilirliklerinin sağlanmasıdır. Verilecek eğitimlerin istihdam hedefi, İskenderun Körfezinde kurulması beklenen tersaneler, tersaneler için yan sanayi desteği veren çelik sanayi, makine imalat sanayi, özel amaçlı çelik boru üretim ve boru hattı döşeme sektörleridir” diye konuştu.
Açıklama şöyle: “Projede; (SGK kaydı olmayan, herhangi bir yerde kayıtlı çalışmayan) Meslek Lisesi mezunu (Metal Teknolojileri Alanı, Metal İşleri Bölümü, Makine Alanı, Torna Tesviye Bölümü), 18-29 yaş arasındaki toplam 29 gence, “Gazaltı ve Tozaltı” kaynak tekniklerini içeren “İleri Kaynak Eğitimi” verilmiştir.
Ayrıca, denizcilik sektöründe eksikliği hissedilen vasıflı iş gücünün sağlanmasına katkı sağlaması amacıyla, proje yürütücüsü olan İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi bünyesinde, “Denizcilik Mesleki Eğitim Merkezi (DESMEM)” kurulmuştur.
Bu kapsamda 29 kursiyere; günde 4 saat, hafta içi 5 gün olmak üzere, 9 ay süre içinde Teorik, Atölye ve Staj dahil olmak üzere toplam 1040 saat eğitim verilmiştir. Bu eğitimler Genel Kaynak Tekniği, MIG-MAG Kaynak Tekniği, Toz Altı Kaynak Tekniği, Malzeme Bilgisi, Elektrik Ark Kaynak Tekniği, TIG Kaynak Tekniği, İş Güvenliği olup, eğitimlere devam eden kursiyerlerin, günlük cep harçlığı (yolluk, gündelik) 8 Avro olarak projeden karşılanmıştır.
Proje, 23.11.2011 tarihinde resmi olarak faaliyetlerini sonlandıracak olup, bu tarihe kadar, sektör temsilcileri için düzenlenmesi planlanan “Sektörel Toplantı” bünyesinde, eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifikaları törenle verilecektir. Detaylı bilgi İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesinden alınabilir.”

Önceki İçerik“Gültepe” belediyenin hizmetlerinden memnun
Sonraki İçerikGemi Acenteliği Yetkili Personel Eğitimi Başlatıldı
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.