Civelek panoyla küçük balık avlanmaması gerektiğine dikkat çekti

Civelek panoyla küçük balık avlanmaması gerektiğine dikkat çektiMKÜ Su Ürünleri Fakültesi Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı yarışması yapıldı
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nce düzenlenen Geleneksel İskenderun Sportif Olta Balıkçılığı yarışmasına katıldı.
Yarışma öncesi, İskenderun Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, etkinlikte yakalanan küçük balıkların oltacılar tarafından denize atılmasının halk tarafından izleneceğini ve balık neslinin korunması konusunda bilinç oluşacağına dikkat çekti.
Yurtdışındaki bir anısını paylaştığı konuşmasında, yeterli olgunluğa erişmeyen balıkların tekrar denize atıldığını anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Yurtdışında balığı tutup geri denize atıyorlardı. Niye atıyor acaba nesini beğenmedi diye düşünmüştüm. Meğer yeterli olgunluğa erişmediği içinmiş. Her balık bir defa hayatı boyunca hiç olmazsa bir kez yumurtlamalı ki yeterli olgunluğa erişmiş oluyor ve sürdürülebilir bir balık neslinin devamı sağlanıyor. Bunlar çok özel etkinlikler. Böyle etkinliklerin belediye olarak her zaman yanındayız” dedi.
İstiklal Marşı’nın okunduğu etkinlikte İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve MKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Koç da konuşma yaptı.

‘Belediye Başkanı balık neslinin devamı konusunda bilimsel uyarıya destek verdi’
MKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ayşe Bahar Yılmaz, bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin amacını, bilinçli avlanmayı öğretmek, olta balıkçılığını sevdirmek ve özendirmek olarak açıkladı.
Beeldiye’nin, geçen yıl yapılan yarışmayı da desteklediğini anımsatan dekan Ayşe Bahar Yılmaz, “Bazı projeler vardır ki ses getirir ama birliktelikle ses getirir. Belediye Başkanımız Dr.Yusuf H.Civelek, her zaman yanımızda ve her zaman bize destek veriyor. Hatta salonun yanındaki panoyu da kendisi üstlendi. Küçük balığı avlamalım, yemeyelim, satmayalım sloganıyla yola çıktı” diye konuştu.
MKÜ Su Ürünleri Fakültesi’nin bilimsel desteği ile hazırlanan panoda, İskenderun körfezinde bazı balıkların yasal yakalama boyları ve biyolojilerine yer verildi.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, panoda, “Değerli hemşehrilerim, körfezin canını acıtmayalım. Her balığa bir sefer üreme şansı tanıyalım. Olgunluğa erişmemiş balıkları avlamayalım-satmayalım-yemeyelim” çağrısında bulundu.
MKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Koç, Geleneksel İskenderun Olta Balıkçılığı yarışması ve balık neslinin korunması çalışmasına katkı sunan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve Kaymakam Ali İhsan Su’ya çiçekle teşekkür etti.

Belediye Başkanı birincileri ödüllendirdi
Sahilde, en çok balık avlama ve en büyük balık avlama kategorisinde düzenlenen yarışmada, dereceye girenlere törenle plaket verilirken, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, birincileri ödüllendirdi.
Akşam düzenlenen ödül törenine, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek katıldı.
Yarışmada, iri balık tutma kategorisinde 590 gram ağırlığında sargus tutan Mehmet Memişoğlu, birinci olurken, belirlenen 500 gram (asgari) standartta balık tutan başka yarışmacı olmadı.
En çok balık tutma kategorisinde Gültekin Güler birinci, Gürhan Güranlıoğlu ikinci, Salih Emeç üçüncü oldu.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, birinciler Mehmet Memişoğlu ve Gültekin Güler’i ödüllendirirken, etkinliğe katkı sunan Belediye Başkanı’na olta takımı hediye edildi.
Birincilere ödüllerini, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek verdi.
Türkiye Olta Balıkçılığı Federasyonu’na bağlı Gaziantep Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Güneş’e İskenderun’un eski ve yeni resimlerinin yeraldığı İskenderun albümü veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Gaziantep Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği yönetimi ve dereceye girenlerle resim çektirdi. Yarışmada emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi. 93 kişinin yarıştığı, 24 kişinin balık yakaladığı açıklanırken, en çok oltaya mırmır-çipura balığının takıldığı duyuruldu.

Önceki İçerikBelediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek Erdal Sarızeybek’in konuşmacı olduğu konferansa katıldı
Sonraki İçerikYalan hayat!
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.