İskenderunspor’da 10.10 şiddetinde deprem oldu

İskenderunspor’da 10.10 şiddetinde deprem olduİskenderunspor’da gelişmeler çok ciddi anlamda can sıkıcı. İnanılması güç olan şeyleri yaşıyoruz desem yanlış olmaz.
Hani geçtiğimiz günlerde Van’da yaşanan deprem tüm dünyanın gündemine oturmuş, acilen yardım kampanyaları ile çok ciddi destekler gelmiş ve ekran başında herkes bol keseden Van’a yardım yaptığını açıklıyordu.
İskenderun bölgesi futbolu gerçekten çok seviyor. Zaten dünyada futbol artık bacasız bir fabrika olmuş. Ama aynı zamanda İskenderun’da ve bölgemizde inanılmaz duyarsız insan çok. Bölgenin takımlarına neden kimse sahip çıkmıyor hala anlamış değilim. Van depremine İskenderun’dan bile çok sayıda destek olundu. Yapanların ellerine sağlık. Bunu kimse yanlış anlamasın, sakın eleştirmiyorum. Ama oraya yapılan yardım gibi aynı duyarlılığı İskenderun’da kendi memleketinin takımına da yapılmasını istiyorum. Yani unutmuş olabiliriz, ben de dikkatleri bu yöne çekmek istedim.
Bakın size bazı örnekler verelim.
İskenderunspor iki sene önce amatör ligden profesyonel lige çıkarak taraftarını yeniden heyecanlandırdı ve ilk sezonu ortalarda bitirdi. O kadar az imkâna göre bana göre başarılı yerde bitirdi diyebilirim.
Gelelim bu sezona.. Yeni kongre oldu ve yönetim kurulu üyeleri değişti. Sorun aynı sorun. Sıkıntı aynı sıkıntı. Peki ne yapmak lazım? Yönetim “çok ciddi para toplanması lazım” diyerek bir çok yere gitti ve kentin şerefi ve namusu olan bu takımın desteklenmesini istedi. Bazı dev firmalar muhatap bile olmadı. Ama buradan para kazandığını unuttu. Bazı iş adamlarına gittiler, aklı zorlayacak rakamlar verdiler. Yani verenin kendisine bile yakışmayacak şekilde. Koca İskenderunspor’da futbolcular, hocalar ve malzemeciler çaresiz kendi başlarına bekliyorlar.
Gruptaki diğer takımlarının bütçeleri.
Bakın Kahramanmaraş, Türkiye’nin önemli kulüplerinden biriydi. Ama düştü. Şu anda 3.ligde ve İskenderunspor’un grubunda. Geçtiğimiz yıl yine ciddi bir para harcamışlardı, ancak yoksul ve parasız İskenderunspor o takımı kendi evinde, yani Maraş’ta yenip gelmişti.
Bu sezon ise Kahramanmaraşspor yaklaşık 5 trilyon bütçesiyle süper bir takım kurdu.
Maraş’ın bir topçusunun fiyatı 180 bin lira, yani bizim İskenderunspor’un 10 futbolcusunun fiyatı diyebilirim.
Batman Petrol da aynı durumda, çok ciddi bütçe yaptılar. Grubunda tüm takımların bütçeleri en azından 1 milyonu geçmiştir. Ama İskenderunspor’un bu yılki benim tahmini bütçesi 500 bin lira. Tüm futbolcuların alacakları, her şeyi dahil buna ve bu takım şu anda ilk üçte. Çok güzel bir hava yakalamış ve şampiyonluğun gizli ve aynı zamanda güçlü adaylarından biri.
Hala bu takım şampiyon olabilir, ama acilen bu takıma sahip çıkılması gerekiyor. Kısaca anlaşılacağı dilden yazayım;
Para, para, para, para, ama mutlaka para lazım.
Futbolcular antrenmana çıkmıyor.
Evet, futbolcular antrenmana çıkmıyorlar. Bugüne kadar futbolcular kendi üzerlerine düşeni ve fedakârlıklarını fazlasıyla yaptılar. Bu kadar kısıtlı imkânlara rağmen bu futbolcular bu takımı çok iyi gere getirdiler el birliğiyle.
Bayram harçlığı bile alamadılar. Oysaki futbolcularında bir ailelerinin bulunduğunu unutmamak lazım.
Herkes bu takımın sıkıntıda olduğunu biliyor, ama kimse konuşmuyor ve yanaşmıyor. Bence İskenderunspor futbol takımının tamamı Şehit Pamir Caddesi’nde ya da Atatürk Bulvarı üzerinde antrenman yaparak, kentin uyuyan devlerini belki uyandırabilirler. İşte o zaman İskenderunspor’a destek vermelerinin ne kadar zorunlu olduklarını belki anlarlar.

iskenderunhaber
iskenderun haber sitesinin haberlerini yayınlayan genel editörü.