Demir çelik sektörüne taze kan

Demir çelik sektörüne taze kanÇelik İhracatçıları Birliği tarafından “Genç İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ortaklığında ve Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlenen “Sektörel Dış Ticaret Takımları Projesi Kursu” sona erdi.
Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, İTSO Meclis Salonunda projeye katılarak başarılı olan kursiyerleri kutladı. Proje ile geleceğin demir-çelik ihracatçılarının yetiştiğini belirten Ekinci, “Bir yıl süren proje kapsamında Hatay’da 50 işsiz üniversite mezunu genç çeşitli eğitimlerden geçirildi. Projeyi 20 gencimiz başarı ile tamamladı. Bu gençlerimiz verilen eğitimler sayesinde tam donanımlı hale geldi. Hatay bölgesinin ihtiyaç duyduğu dış ticaret uzmanları bu sayede yetişmiş oldu” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da demir çelik sektörünün hızla geliştiğini söyledi. Gerçekleştirilen bu projeler kapsamında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman eksikliğinin giderildiğini belirten Çıkrıkçıoğlu, “Geleceğe çelik adımlarla gitmeliyiz. Ülkenin kalkınmasında ihracatçıların büyük emeği var” dedi. İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da projenin demir çelik sektöründe yapılmasının çok önemli olduğunu belirterek, “İskenderun hızla gelişiyor. Hatay baş döndürücü bir şekilde gelişim içerisine girdi. Dünyada ticaret hızla gelişirken, ülkemiz de bu değişim ve gelişimde yerini almaktadır. Bölge demir çelik sektöründe hızlı bir şekilde gelişiyor. İleride bu bölgede kurulacak dev tesislere ve bölgedeki sanayi kuruluşlarına kalifiye eleman yetiştirmek için böyle bir projenin düşünülmüş olması büyük bir anlam taşıyor” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından projeyi başarı ile tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları verildi. Törene Hatay Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, bölge sanayicileri ve çok sayıda işadamı katıldı.

Önceki İçerikSamet Aybaba Nardüzü’nde
Sonraki İçerikKurban derilerinizi THK’ya bağışlayın
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.