Kızılay Haftası kutlanıyor

Kızılay Haftası kutlanıyorKızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, her yıl 29 Ekim tarihinde milli birliğimizi ifade eden Cumhuriyet bayramımızın ardından, halkımızın merhamet ve yardımlaşma birliğinin simgesi olan Kızılay Haftası’nın kutlanmakta olduğuna dikkat çekerek, Kızılaycılık ülküsüne gönül verenlerin haftasını kutladı. Günay, açıklamalarının devamında, “Bu yıl önce hepimizi ulus olarak yaralayan terör olayları, ardından meydana gelen Van-Erciş depremi ile büyük sıkıntılar yaşadık. Gerek terör olayları, gerekse depreminin acılarını paylaştığımız bu günlerde yardımlaşma ve birlik duygularımız ile her türlü sıkıntıların üstesinden geleceğimize inançla Kızılay haftasını ve Kızılaycılık ülküsüne gönül verenleri kutluyorum. Van depremi ardından yapmış olduğumuz yardım çağrısına karşılık vermek suretiyle şubemize gelerek deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımlarını şubemize bağışlayan İskenderunlu hemşerilerimize ayrıca teşekkür ederiz. Ayrıca haziran ayında Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksek Okulu ile birlikte düzenlenen yardım yemeğinden elde edilen gelirin 10.000 TL’ lik kısmı MKÜ İskenderun Meslek Yüksekokulu’nda eğitim görmekte olan ve eğitimlerini sürdürebilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyan ve yüksekokul burs komisyonunca belirlenen 100 öğrenciye, 100 TL öğrenim burslarının dağıtımına başlandı.
İskenderun Kızılay Şubesi bünyesinde tadilat ve tefrişat çalışmaları devam eden erkek öğrenci yurdu için de, kurban bayramından sonra öğrenci kabulüne başlanacaktır” dedi.

Önceki İçerikİskenderun depreme ne kadar hazırlıklı ?
Sonraki İçerikTürkmen Köyleri Derneği’nden Kaymakam Su’ya ziyaret
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.