Piyasaya değil hedefe odaklanın!

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, HİKAF’11 fuarında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerine seslendi:

“Piyasaya değil hedefe odaklanın!”

Piyasaya değil hedefe odaklanın!Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın dördüncüsü, Tayfur Sökmen Kampüsü Ziraat Fakültesi binasında gerçekleştirildi. Bölgede birçok firmanın yer aldığı fuar, işveren ile nitelikli iş arayan üniversitelileri buluşturdu.
İşkur, MKÜ, Antakya Belediyesi, Tosyalı Holding, ATSO, İTSO, HESOB, İSSİAD öncülüğünde düzenlenen fuarın açılışı, Mehter takımı gösterileri eşliğinde yapıldı.
İki gün sürecek fuarda firmalar açtıkları stantlarda ürünlerini tanıtırken, öğrencilere iş bulabilme ve girişimcilik konularında bilgiler verdi.
İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı’nda, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın yönettiği ‘Girişimci Rol Modeli’ konulu panel de büyük ilgi gördü.

ÇOK ÇALIŞIN
Düzenlenen toplantıda konuşan İşkur Hatay İl Müdürü Ahmet Bulanık, eğitimi istihdamla buluşturmanın en somut adımı olan insan kaynakları ve istihdam fuarlarının çok önemli bir etkinlik olduğunu vurguladı ve ekledi:
“Ülkeler eğitilmiş insan gücüyle kalkınır. İşletmeler nitelikli işgücüyle güçlenir ve rekabet gücünü artırır. Bu sayede ülkenin ve dünyanın önemli meselesi olan işşizlik azalır, istihdam artar. Sevgili öğrenciler, çalışma tüm hayatımızın merkezine oturan bir kavramdır. Çalışma, çoğu zaman topluluk, çevre, dostluk, bilgiyi yerinde öğrenme ortamı olmaktadır. Gerçek şu ki, ‘çalışma çok iyi bir şeydir.’ Öyle olmasaydı, işsizlik bu kadar kötü olur muydu? Saygıdeğer işverenler! Gençlere çalışma fırsatı verin. Göreceksiniz ki, harika şeyler yapacaklardır. Bundan eminim. Gelin hep birlikte Hatay’ın genç ve dinamik işgücünün istihdamı için el ele verelim ve işsizliği azaltalım.”

Piyasaya değil hedefe odaklanın!

GENÇLERE ARTILAR KAZANDIRMALIYIZ
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, işsizlik oranlarına değinerek, bu toplantıların gençlerin gelecek planlarına katkıda bulunacağına inandığını, mezun olacak gençlerin iş adamlarıyla buluşmasının istihdama katkı sağlayacağı için bu toplantıların önemli olduğunu söyledi.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise nitelikli personel sıkıntısına değinerek, “Bu fuarla, öğrencilerimizin meslekleri tanıma ve meslek seçiminde karar vermelerinde yardımcı olma, kentteki iş yerlerinin kaynaşmasını sağlayarak, işletmeler arası işbirliğine katkı sağlama, firmalara fuarda kurulan stantlarda işletmelerini yazılı ve görsel tanıtma imkanı verme ve üniversitemizle sanayi kuruluşlarını bir araya getirerek, ülkemizde eksik olan AR-GE faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bununla beraber, kamu kurumları ile özel sektör arasındaki işbirliğini geliştirerek istihdama olumlu katkı sağlamayı planlıyoruz” şeklinde görüş ortaya koydu.

FIRSAT FUARI!
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da, ‘Girişimci Rol Modeli’ konulu panelde yaptığı sunumda istihdam fuarını, ‘fırsat fuarı’ olarak nitelendirdi. Tosyalı, değişim, gelişim ve dönüşümlerin, küreselleşen dünyada iş gücü ve istihdam olanaklarında da köklü değişikliklere yol açtığını vurguladı. Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, “İnsan ne için var olduğunu bilirse yaşamını şekillendirir. Hayatınızda hep hedefleriniz olsun. Cesaretli olun, azimli olun.. Çok çalışmayı hayatınızdan çıkarmayın. Hatalarınızla yüzleşin.. Kendinizi sorgulayın.. Yaptığım işi ve hayatımın her alanında kendimi hep sorguladım. İşimizi sadece para kazanmak için yapmadık. Biz işimizin hakkını vermeye çalışıyoruz ve işimizi severek yapıyoruz. Bunun yanında her şeyden önemlisi, ekip çalışmasına önem veriyoruz. Tosyalı’nın en büyük özelliklerinden birisi ekip çalışmasıdır. Hiçbir zaman rakibimizi merak etmeden kendi hesabımızı yaptık. İnsanın olduğu her yerde hata olur. İnsanlarla çalışıyorsanız, hoşgörülü olmalısınız” diye konuştu.
Ayrıca doğru ilişkilerin (Networking) iş yaşamında son derece önemli olduğuna vurgu yapan Fuat Tosyalı, doğru bilginin doğru ilişkilerle alınacağının altını çizdi.
Tosyalı, “Yatırımlarda çok güzel dostluklarımız oldu. Networking büyük bir sermayedir. Her tanışma hayatınızda çok önemlidir. Biz burada yatırımı yaparken, birçok insan gözümüze bakıp, ‘Niye bu kadar risk alıyorsunuz? Şimdi yatırım yapmanın zamanı değil!’ dediler. Yatırımımız bitti, üretime başladık, talepler ve kar marjları artınca şimdi ise çok iyi bir zamanda yaptınız dediler” ifadelerini kullandı. Tosyalı ayrıca, Antakya’da bir basın mensubunun, ‘Siz hep krizlerde yatırım yapıyorsunuz. Bunu nasıl planlıyorsunuz?’ sorusuna ‘Ben her zaman yatırım yapıyorum, kriz bize denk geliyor’ sözü salonda bulunan katılımcılar tarafından büyük alkış aldı. Fuarda ayrıca Personel Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yeşildere de istihdam ve iş kurma konusunda bir konuşma yaptı.

Piyasaya değil hedefe odaklanın!

HAYRANLIKLA İZLİYORUZ!
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı’nın ziyareti nedeniyle fuara gecikmeli katıldı. Vali Lekesiz plaketler sunulmadan önce yaptığı kısa konuşmada, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı azmi, gayreti ve cesaretinden ötürü kutladı ve “Kriz döneminde ülkemiz finans sıkıntısı çekerken, Sayın Tosyalı tek başına 2 milyar dolara yatırım yaptı. Cesaret dolu bir hareket. Kendilerini her fırsatta dinlemek istiyorum. Böyle bir azmin altyapısını görmek istiyorum. Sayın Tosyalı, Türkiye için her zaman üreten bir işadamamızdır. Girişimciliğini hayranlıkla izliyoruz. İş dünyasına örnek görüyoruz” şeklinde konuştu.

İŞADAMLARINA PLAKET
Hatay Valisi Lekesiz, fuara öncülük eden MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’e, İşkur İl Müdürü Ahmet Bulanık’a, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’ya, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin’e, İTSO adına Hatay Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Çağrı Belibağlı’ya, HESOB Başkanı Kadir Teksöz’e, İSSİAD adına da genel sekreter Güneri Unutkan’a plaket takdim etti.
Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Rektör Güder, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve davetliler stantları gezerek, bilgiler aldılar.

KATILAN FİRMALAR
4. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda; Tosyalı Holding, İsdemir, Yazıcı Demir Çelik, Noksel, Fil Filtre, Şampiyon Filtre, Hatboru, Hateks, İşkur, İleri Meslek Eğitim ve daha birçok firma stant açtı.

‘İNSAN YÖNETİMİ’ VE ‘GİRİŞİMCİLİK’ SUNUMU
HİKAF’11, 4.İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın ikinci gününde (bugün) Tosyalı Holding’in başarılı İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Onur, MKÜ öğrencilerine ‘İnsan Yönetimi’ konulu seminer verecek. Programın devamında, Hatay Genç Girişimciler Kurulu İl Başkanı Çağrı Belibağlı ise ‘Girişimcilik’ konulu seminerle gençlerin karşısına çıkacak.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.