İskenderun’un deprem haritasını çıkardık

Belediye Başkanı Civelek, Pınarbaşı ve Buluttepe mahalle sakinleriyle bir araya geldi:

“İskenderun’un deprem haritasını çıkardık”

İskenderun’un deprem haritasını çıkardıkİskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma toplantılarını Pınarbaşı ve Buluttepe mahalleleri ile sürdürdü. Önce Pınarbaşı mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, ardından Buluttepe Mahallesi’nde toplanan kalabalığa yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Halkla buluşma toplantılarına, başkan yardımcıları ve müdürler de katıldı. Dizi ve filmlerdeki şiddet sahnelerinin toplumu olumsuz etkilediğini, bizim insanımıza gülmek yakıştığı düşüncesiyle duygusal ve klasik filmlerin yer aldığı İskenderun 1.Sinema Günleri düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Klasik en güzel filmleri izleyebilirsiniz. İskenderun Site Sineması’nda 7 liraya seyredilebilen filmler, 11-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğimizde, 2 liraya seyredilebilecek” dedi. Toplumun genel ihtiyaçlarını saptadıklarını, en büyük sıkıntı çöp sorununun ayrıştırma yöntemiyle kökünden halledildiğini belirten Başkan Civelek, yağmursuyu drenaj kanallarıyla kentimizin artık sel felaketinden kurtulduğunu söyledi.
Kentin kaskosu konumundaki İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası yapımının sürdüğünü belirten Civelek, modern binanın Aralık ayında hizmete gireceğini müjdeledi. Belediyenin çok eski ve güçsüz araç parkının yeni araç alımlarıyla güçlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Civelek, “Belediyenin iş makine parkı güçlü olursa vatandaş rahat eder” dedi. Şehrin içerisindeki tüp bayilerinin tehlike oluşturması nedeniyle, Yarıkkaya mevki Aşkarbeyli mıntıkasında temeli atılan tüp deposu yapımının önümüzdeki ay biteceğini ve tüp bayilerinin buraya taşınacağını belirten Civelek, ihale edilen kent içi ulaşım iyileştirme etüt projesiyle durak, dolmuş hatları, tramvay link hattı gibi planlama yapılacağını söyledi. Yeni imar planıyla birlikte kentsel dönüşüm de yapılacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Civelek, “Meydan, yeşil alan ve parkların sayısı artacak. İmar planıyla çarpık yapılaşma ve tapu sorunu da büyük oranda çözülecek” diye konuştu. Yeni hal binası yapıldığını, çevre düzenlemesi ve yolunun bitirildiğini, esnafın bu ay içinde taşınacağını paylaşan Başkan Civelek, eski hal binasının yıkılacağını söyledi. İskenderun Belediyesi’nde mazlumun, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmediğinin altını çizen Başkan Civelek, “Kişisel çıkarlara kesinlikle kapalıyız. Toplumsal çıkarlara dönük çalışıyoruz. Çıkar çevrelerinin ayağına basıyoruz. Kulağımızı tıkadık cevap vermiyoruz. İşi gücü bırakıp kısır çekişmelere girmek istemiyorum. Ben bu oyuna gelmeyeceğim” diye konuştu. Belediyenin bütün birimlerine Çağrı Merkezi’nin 4441939 numaralı hattı aranarak ulaşılabileceğini belirten Civelek, “Ücretsiz olan bu çağrı merkezimizi aradığınızda İskenderun Belediyesi 24 saat karşınızda. Çağrı Merkezimize tüm şikayetlerinizi iletebilirsiniz” ifadesinde bulundu. Deprem çalışmasına başlandığını, İskenderun’un jeolojik etüdünün yapıldığını anlatan Belediye Başkanı Civelek, “Deprem bölgesel çalışma raporunu çıkardık. İskenderun’un yer altını gösteren raporlar var. Bu çalışma bir yıl sürdü. Her şeyi bilimsel yapıyoruz” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.