Cumhuriyet Bayramı’nda engellilere bayram hediyesi

Topluma hizmeti ilke edinen hayırsever işadamı Fuat Tosyalı ömrünü eğitime adıyor. Hatay’a sayısız eğitim kurumu kazandıran Tosyalı, bu kez Osmaniye’de engellilere yönelik ‘Tosyalı Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nin temelini atıyor.

Cumhuriyet Bayramı’nda engellilere bayram hediyesiToplumsal ve Sosyal Sorumlulukların hep bilincinde olan Tosyalı Holding, bir ilke daha imza atıyor. Eğitime, öğretime katkısını sürdüren Tosyalı Ailesi, ‘Tosyalı Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’nin temelini; çok anlamlı bir günde, Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağımız 29 Ekim tarihinde Osmaniye’de atıyor.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, toplumsal duyarlılığın bilinciyle engelli öğrencilere kol kanat geriyor. Öğrencilere günlük yaşam becerilerini kazandırmayı ve hayata hazırlamayı hedefleyen Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, “Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u, ülkemiz nüfusunun yüzde 12’si engelli (özürlü) insanlardan oluşmaktadır. İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın hep birlikte oluşturulmasıyla mümkündür” diyerek, şu görüşlere yer verdi:
“Okulumuzun temelini atarken, işte bu duyarlılıkla amacımız; okulumuza devam edecek öğrencilere günlük yaşam becerilerini kazandırmak ve hayata hazırlamaktır. Temelini çok anlamlı bir günde atacağımız, ‘Tosyalı Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi’ iki bölümden oluşacaktır. Eğitim uygulama bölümünde 3-14 yaş grubundaki orta-ağır düzey zihinsel engelli çocuklara bakanlığımızın hazırlamış olduğu programlar doğrultusunda eğitim verilecek, ikinci bölümü olan iş eğitim merkezimizde ise; ihtiyaca göre bir, iki veya üç yıl süreli kurslar açılacaktır. Bu kurslar zorunlu öğretim çağı dışında kalan 16 yaş üzeri zihinsel engelli özel eğitime ihtiyacı olan bireyler içindir. Bu vesile ile hayırlı bir iş daha yapmamızın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.”

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.