Alkışlar Türk Kızılay’ına!

Türk Kızılayı, Van’da çadır ve battaniye ihtiyacını karşılıyor..

Alkışlar Türk Kızılay’ına!Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı’nın 96 kişilik uzman ekibi deprem bölgesine ulaştı. Yerleşim yerleri zarar gören vatandaşlar için çadır kurulumu çalışmaları devam ediyor. Türk Kızılayı, bölgeye sürekli çadır ve battaniye sevk ediliyor. Bölgeye gönderilen çadır sayısı 7 bin 496, battaniye sayısı 22 bin 229’a ulaştı.
Depremin ardından acil olarak harekete geçen Türk Kızılayı, ülke genelinde yayılmış bölge afet müdahale ve lojistik merkezlerinden destek sağlıyor..
Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, ekibiyle birlikte bağışları kabul ediyor, anında Van’a ‘yardım’ olarak yetiştiriyor..
Günay, “Türk Kızılayı’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız, 168 Bağış ve İletişim Hattını arayabilirler. Biz de şu an şubemizde bu yardımları Van’a yönlendiriyoruz. Araçlarımız yola çıktı” diye konuştu.
Afetzedelere yardım ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız, Türk Kızılayı’nın 168 bağış ve iletişim hattını arayarak ya da www.kizilay.org.tr adresinden detaylı bilgi alabilecek. İhtiyaç duyulacak ek malzemenin bölgeye ulaştırılması için de tüm hazırlıklar tamamlandı.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.