Mobilyacı esnafa müjde

Mobilyacı esnafa müjdeHatay’da bulunan tüm esnaf oda başkanlarının toplantısında konuşan HESOB Başkanı Teksöz, mobilyacı esnafının faydalanabileceği ve 7 milyon Avro’ya mal olması beklenen esnaf kullanım atölyesinin temelinin altı ay içerisinde atılacağının müjdesini verdi

Hatay esnaf oda başkanları ve birlik temsilcileri İskenderun’da toplandı. İskenderun’a birlik binasının hizmete kazandırılması noktasında emeği geçen Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz’e, Birlik İkinci Başkanı Uğur Fırat tarafından plaket takdim edildi. Hatay’ın çevre ilçelerinden oluşan birlik başkanlarının sorunlarının görüşüldüğü toplantıda söz alan Başkan Kadir Teksöz, “Hatay esnaf odaları olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket ediyoruz. Ahilik kültürü de zaten bunu gerektirmektedir. 70 oda başkanlarını temsilen bugün İskenderun’da toplandık. Yöresel bölgesel sorunlarını hep birlikte istişare ediyoruz” dedi. Teksöz, Hataylı mobilyacılara da müjde vererek, “Hepimizin gururlanacağı 7 milyon Avro esnaf kullanım atölyesi, tamamı hibe projesi ile kentimize geliyor. Antakya’nın çıkışında kurulacak olan ortak kullanım atölyesinde Hataylı tüm mobilyacıların yüzü gülecek. Projenin 2011’in Nisan ya da Mayıs gibi temeli atılacak. Bu proje Antakya Ticaret Odası, Hatay Esnaf Odaları Birliği, Küçük Sanayi Sitesi ile mobilyacılar odalarımızın ortak projesi. Son teknoloji kullanarak hem zaman, hem maliyet hem de kazanç açısından çok önem taşıyan bu proje 2 yıl içerisinde bitirilecek” dedi.

BAŞKAN CİVELEK’E AHİLİK KAFTANI
Esnaf odalarının sorunlarının görüşüldüğü toplantının ardından üyeler İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’e Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kadir Teksöz tarafından ahilik kaftanı giydirildi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise “Esnaf, nüfusumuzun nerdeyse üçte birini temsil eden çok geniş bir topluluk. Gücümüzün yettiği kadar bütün belediye çalışanları olarak şehrimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Ahilik etik değerleri olan insani bir kurumun ve felsefenin yeridir. Bir insan bir iş yeri sahibi olabilir. Ama sokağın gerçek sahibi esnaftır. Sokağın ve halkın nabzını tutanlar yine esnaflardır. Dolayısıyla esnaf odaları ülkenin rotasına yön veren çok önemli kuruluşlardır. Hatay’da çok doğru şeyler yaptığınız için sizleri kutluyorum. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” ifadesini kullandı.

Önceki İçerikAkılsızlığa methiye!
Sonraki İçerikDenizciler de karakola bombalı saldırı
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.