Uganda ile ticari ilişkiler geliştirilecek

Milletvekili Karasayar, bakan ve milletvekillerinden oluşan heyeti sıcak bir ilgiyle karşıladı ve Uganda ile ticari ve ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açacaklarını belirtti:

Uganda ile ticari ilişkiler geliştirilecekUgandalı 4 bakan ve milletvekillerinden oluşan heyet, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, İTSO yöneticileriyle bir araya geldi. İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu, İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay ve İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan Uganda heyeti, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Ziyarete AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da katılarak, hem Türk insanının misafirperverliğini en iyi şekilde ortaya koymak, hem de ticari ilişkilere ivme kazandırmak istediklerini belirtti. Uganda heyetinde Uganda Ticaret Bakanı David Wakikona, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Bright Ruvamirwama, Arazi Bakanı Achieng Sarah, Jinya Milletvekili Grace Moses Baryeko, Bududa Milletvekili Khaiza Sustine, Uganda Çevre Düzenleme Kurulu Başkanı Tom Okurrut, Uganda’nın Başkenti Kampala Belediye Başkanı Erias Lukwago ve Nkumba Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lokman Cinar’ın yer aldığı bildirildi.
AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yaptığı değerlendirmesinde, “Artık Türkiye AK Parti hükümetiyle birlikte sadece bölgesinde değil, tüm dünya ülkeleriyle ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda ilişkilerini geliştirme yolunda önemli adımlar atmıştır. İşte bu adımların meyvelerini toplamaya başladık. Dünyanın neresinde olursa olsun ülkeler Türk insanıyla tanışmak ve ticaret yapmak istemektedir. Dünyada küresel finans varken, ülkemizde krizin eseri yoktur. Uganda heyetinin bölgemizde yapacağı ikili görüşmelerin ardından ticari ve ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açacağımıza inanıyorum” şeklinde görüş ortaya koydu.
İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu da, Uganda’dan bakan, milletvekili ve belediye başkanı ağırlamanın kendileri açısından gurur verici olduğunu vurguladı. Seküçoğlu, konuşmasının devamında, “Kentimizin ekonomik yapısını ortaya koyacağız. Buradaki görüşmelerin iki ülke arasında gerek ticari gerekse ekonomik ilişkilere aktiflik kazandıracağını ümit ediyoruz” dedi.
Uganda heyeti de, yaptıkları açıklamalarında İskenderun’a bir dizi ziyaret için geldiklerini ve burada sıcak bir ilgiyle karşılandıklarını belirtti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.