Gümrük sorunu Bakan Yazıcı’ya iletildi

Gümrük sorunu Bakan Yazıcı’ya iletildiMÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, MÜSİAD’ın Erzurum’daki toplantısında, İskenderun Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nün İskenderun’da kalması yönündeki görüşlerini rapor halinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya sundu:

MÜSİAD Erzurum’da toplandı. MÜSİAD’ın 74. Genel İdare Kurulu Toplantısı, 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Erzurum şubesi ev sahipliğinde yapıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Yönetim Kurulu üyeleri, 33 şubenin başkanları, başkan yardımcıları, sektör kurulu başkanları, teşkilatlanma kurulu başkanları, üyeler ile Almanya’dan şube yöneticilerinin katılım sağladığı toplantının onur konuğu Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı idi. Toplantıda ayrıca Bakanlık müsteşarı ve danışmanları da hazır bulundu. Toplantıya katılım sağlayan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M.Fatih Tosyalı “Hatay ili gümrük kapıları ve sorunları”nı içeren rapor dosyasını Bakan Hayati Yazıcı’ya sundu. MÜSİAD Genel Merkez yönetimi ve şube başkanları, Bakan Hayati Yazıcı ve kurmayları ile baş başa soru cevap şeklinde oturum yapma fırsatı da buldu. Oturumda söz alan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M.Fatih Tosyalı; Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nün İskenderun’dan taşınması noktasında, bu kurumun İskenderun’da kalması gerektiği yönünde görüşlerini bildirdi. Tosyalı, ayrıca ilimizde bulunan iki gümrük kapısı ile ilgili özellikle Yayladağı gümrük kapısının TIR geçişlerine açılmasının ilimiz sanayisine katkılarını ortaya koydu. MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, raporda yer alan bazı maddeleri de dile getirme fırsatı buldu. Program içerisinde serbest zaman diliminde Bakan Hayati Yazıcı ile baş başa sohbet etme imkânı da bulan Tosyalı, toplantıların çok verimli geçtiğini belirtti.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.