Fuarda bölgemizi en iyi şekilde temsil ettik

Şahinoğlu:

“Fuarda bölgemizi en iyi şekilde temsil ettik”

Fuarda bölgemizi en iyi şekilde temsil ettikİskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, 28 Eylül-2 Ekim tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilen “İzmir’de Hatay Günleri” etkinliğinde İskenderun’un en iyi şekilde temsil edildiğini açıkladı.
İzmir’de Hatay Günleri fuarında Hatay mutfağını en iyi şekilde tanıttıklarını belirten İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, “Fuara duyulan ilgi çok yoğundu, açıkçası beklentimizin çok üzerinde ziyaret gerçekleşti. Hatay’ın tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, deniziyle çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu biliyoruz. Ancak tanıtımda biraz eksik kalmışız diye düşünüyorum. Fuarın bizim açımızdan başarılı ve olumlu geçtiğini söyleyebiliriz. Yöresel yemeklerimiz fuarda çok ilgi gördü. Bölgemize has oruk, kebap, hurmalı ve cevizli kömbeye olağanüstü bir ilgi vardı. Açıkçası bazı esnaf arkadaşlarımızın fuara katılım göstermemesine üzüldüm. Esnaf arkadaşlarımız fuardaki stant fiyatlarının yüksek olduğundan yakınıyordu. Özellikle etkinlik boyunca bir dönem Hatay’da askerliğini ya da memurluk görevini ifa eden İzmirliler’in yoğun ilgisiyle karşılaştık. Gönül isterdi ki böylesine geniş kapsamlı bir fuara İskenderun’dan daha çok esnaf kardeşimiz katılım göstersin. Bu tür organizasyonlar İskenderun’un yerli ve yabancı insanlara tanıtımı açısından büyük önem taşıyor. Ancak böyle uluslar arası etkinlikler sayesinde yerli ve yabancı turistleri İskenderun’a çekebiliriz” dedi.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Açıklamasının devamında Cumhuriyet Meydanı’ndan ikinci havuzlu çarşı diye tabir edilen Belediye Evlendirme Dairesi’ne gidilen trafiğe kapalı caddenin giriş kısmına konulan çöp konteynerlerinin kaldırılmasından ötürü belediye yetkililerine teşekkür eden Şahinoğlu, “İskenderun’un aynası konumundaki bir yere konulan çöp konteynerleri dolayısıyla vatandaşlar ve esnafımız sıkıntı yaşıyordu. Şehrin orta yerindeki çöp konteynerleri hem görüntü kirliliği oluşturuyordu, hem de kokudan cadde boyunca gelen geçen vatandaşlarımız rahatsız oluyordu. Çöp konteynerlerini kaldıran belediye ve çöpleri toplayan şirket yetkililerine teşekkür ediyoruz” şeklinde görüş ortaya koydu.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.