Altın yeniden yükselişte

Altın yeniden yükselişteGeçen hafta sert düşüşler kaydeden altın, haftanın ilk gününe yükselişle başladı. İskenderun Kuyumcular Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Fırat, son haftalarda inişli çıkışlı bir seyir izleyen altının yıl sonu hedefini açıkladı. Geçtiğimiz Eylül ayında 2008’den bu yana en sert aylık düşüşünü kaydeden altının bu yılın sonunu 110-120 TL arasında tamamlayacağına işaret eden Dernek Başkanı Hüseyin Fırat, “Küresel ekonominin yavaşlayacağına ve borç krizinin kötüleyeceğine ilişkin endişeler, altını geçtiğimiz haftalarda 100 TL’nin üzerine taşıdı. Ancak yatırımcıların hisse senetlerindeki kayıplarını telafi etmek için altında satışa geçmeleriyle altın, Eylül’de yüzde 12 düştü. Avrupa’da borç krizine dair endişelerin tırmanması ve küresel ekonominin yavaşlama potansiyeli sebebiyle yatırımcının varlığını güvenli limana taşıması sonucu altın son 3 işlem gününü de yükselişle kapıyor.
Avrupalı politikacıların borç krizi için üretecekleri sonuçları beklemek istemeyen yatırımcılar portföylerinin riskini düşürmek için altına yöneliyor. Yunanistan başta olmak üzere Avrupa’daki borç krizini çözümlemeye yönelik herhangi bir adım atılmazsa altındaki yükselişin hızlanacağını düşünüyoruz. Altında yıl sonu hedefi artık 110-120 TL aralığıdır” şeklinde görüş ortaya koydu.

Önceki İçerikMobilya fuarı 13-15 Ekim’de
Sonraki İçerikFuarda bölgemizi en iyi şekilde temsil ettik
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.