Geçimleri pamuk ipliğine bağlı

Geçimleri pamuk ipliğine bağlıAmik Ovası’na Şanlıurfa’dan pamuk toplamaya gelen öğrenciler, okul harçlıklarını çıkartmak için gece gündüz demeden çalışıyor. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Hatay’a gelen aileler Kumlu ilçesine bağlı Kaskalli köyü civarında pamuk topluyor. Amik Ovası’nda başlanan pamuk toplama işlerinin ortalama bir ay daha devam edeceği belirtildi. Şanlıurfa, Mardin ve çevre illerden Hatay’a gelen aileler çocukları ile birlikte burada pamuk toplayarak geçimlerini sağlıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kalırken, bu öğrencilerin bir ay geç okula başlayacağı belirtildi. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Hatay’a pamuk toplamaya gelen 7 çocuk babası Sinan Gergeç, “Çalışma şartlarımız ve ekonomik durumumuz el vermediği için Hatay’a pamuk toplamaya geliyoruz. Çadırda çocuklarımız ile birlikte kalıyoruz ve pamuk topluyoruz, Çocuklarımızın okumasını istiyoruz, ancak maddi durumumuz yeterli değil. Burada çocuklarımız da çalışarak bir anlamda okul harçlıklarını çıkartıyor” dedi.
9 çocuk babası Kerim Güç ise çadır içerisinde çocukları ile birlikte oturduğu esnada yaptığı konuşmasında, “Burada hep birlikte çalışmaya geldik. Zor şartlar altında çadırda kalarak akşama kadar pamuk topluyoruz. Okullar açılıyor, çocuklarımızı okula göndermek istiyoruz, ama maddi durumumuz yeterli değil. Çalışmak zorundayız” ifadesini kullandı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Hatay’a pamuk toplamaya gelen üçüncü sınıf öğrencisi Güler Güç bir yandan pamuk toplayarak okul harçlığını çıkartıyor, diğer yandın ise sırtında kardeşini taşıyarak onu teselli ediyor. Okumak ve hemşire olmak istediğini söyleyen Güler Güç, “Burada hem kardeşlerime bakıyorum hem de pamuk topluyorum. İşimiz bitince okulumuza devam edeceğiz. ” diye konuştu. 5. sınıf öğrencisi Ahmet Ahmet Yeşiltaş da okul harçlığı biriktirmek için Amik Ovası’na pamuk toplamaya geldiklerini belirterek, günde ortalama 15 TL para kazandıklarını söyledi. Çocuklar zaman zaman birbirleri ile daha çok kim pamuk toplayacak diye yarışta yapıyor.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.