Adalet istiyoruz

Acılı bir annenin feryadına kulak verin:

“Adalet istiyoruz”

Adalet istiyoruzBelen’de yolda bulduğu içinde uyuşturucu olan çantayı polise teslim etmek isterken polis tarafından şüpheli olarak yakalanan ve eşiyle birlikte tutuklanarak ceza evine konulan Bülent Alın’ın annesi Fatma Alın isyan etti. Anne Fatma Alın, “Çocuğumun masum olduğunu polisler bile biliyor, ama adalet yerini bulmuyor. Adalet Bakanı Sadullah Ergin artık sesimizi duysun” dedi. Halen hükümlü olarak cezaevinde yatan resim-iş öğretmenliği mezunu Bülent Alın’ın annesi Fatma Alın, uyuşturucu taşıdığı iddiasıyla yakalanan oğlu Bülent Alın ve gelini Kadriye’nin suçsuz olduklarını, polislerin ve hatta gardiyanların bile oğlunun suçsuz olduğunu bildiğini iddia ederek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den yardım istedi.
Acılı Anne Fatma Alın, Belen’de yaşanan olayda, oğlu ve gelininin motosiklet ile Kırıkhan’dan gelirken Belen geçidinde buldukları içerisinde uyuşturucu olan çantayı polise vermek istedikleri sırada polis tarafından şüpheli olarak gözaltına alınıp uyuşturucu kuryesi gibi işlem yapıldığını ve çocuğunun suçsuz yere tutuklanarak ceza evine konulduğunu söyledi. Fatma Alın, konu ile ilgili şu iddialarda bulundu: “Oğlum suçsuz. Bunu gözaltına alındığı ve dayak yediği Belen Emniyet Amirliği’ndeki bazı polisler bile dolaylı yoldan bize söylediler. Oğlum ve gelinim haksız yere hapis yatıyor. Yargıtay durumu onaylarsa, adaletsiz bir karar tarihe geçmiş olacak. Dava dosyasını dışarıdan inceleyen bir çok avukat ve hakim, bu delil yetersizliğiyle insanların böyle bir cezaya çarptırılmalarının mümkün olmadığını söylüyor. Oğlum ve gelinim ısrarla Belen Emniyeti’ne ait güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkarılmasını istiyor. Suçlu olan biri böyle bir talepte bulunur mu? Gelinim hamileydi ve tutuklandıktan kısa süre sonra doğum yaptı. Sağlıksız koşullarda olduğu için torunum zihinsel engelli oldu ve şimdi yüzde yüz sakat. Bu çocuğun vebalini kim çekecek? Emniyetteki görevliler oğlum ve gelinimin uyuşturucuyu kendi istekleriyle taşıdıklarını iddia ediyorlar. Peki hangi erkek eşinin ve çocuğunun ceza evinde çürümesini ister? Eğer evladım suçlu olsaydı tüm suçu üzerine alır, en azından eşinin ceza evinden çıkmasını sağlardı. Fakat ikisi de masum olduklarına ve adaletin bir gün tecelli edeceğine inandıkları için davalarından vazgeçmediler ve ısrarla Belen Emniyet Amirliği’nin olay sırasında kayıtta olan güvenlik kamerası görüntülerinin mahkemeye sunulmasını istiyorlar. Hangi uyuşturucu taciri bunu ister” şeklinde görüş ortaya koydu.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİNİ ORTAYA ÇIKARSINLAR

Acılı Anne Fatma Alın, Ankara’ya Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e dava dosyasının bir örneğini ulaştırdıklarını fakat bir netice alamadıklarını belirterek “Yargıtay’a giden davanın yeniden görüşülmesini istiyoruz. Oğlum ve gelinim suçsuz. Dolaylı yoldan bir çok polis memuru ve gardiyandan bu konuda duyum alıyoruz. Bize diyorlar ki ‘sizin oğlunuzu yaktılar, haksız yere yatıyor.’ Eğer oğlum suçlu ise ömür boyu ceza evinde kalsın razıyım. Ama güvenlik kamerası görüntülerini çıkarsınlar ve gerçek ortaya çıksın. Gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüreceğiz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Adalet Bakanı Sadullah Ergin artık sesimize kulak versin. Adalet istiyoruz“ dedi.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.